No w tym sęk, że w okolicy 120km nie ma dobrego modelarskiego sklepu. Kiedyś jeden był ale przetrwał chyba z dwa miesiące, dlatego pytam o sklepy internetowe z takimi akcesoriami
czesc wszystkim:) wlasnie skladam pierwszy model. wczoraj zlozylem w calosc rame i zawieszenie, a nastepnie pomalowalem owe podwozie czarnym matowym lakierem w spray'u. dzisiaj zachodze sobe do piwnicy, patrze co mi z tego malowania wyszlo, a tu... zamiast ladnego matu jest powierzchnia chropowata (chropowatosc wyczuwalna po przejechaniu palcem po powierzchni). wobec tej sytuacji mam 2 pytania:
1. co zrobilem nie tak ze jest chropowata powierzchnia (przed malowaniem odtluscilem wszystkie malowane elementy)
2. i czy moge usunac ta chopowatosc za pomoca pasty woskowej TEMPO (pisze na nie niej niby ze do wszystkich lakierow).
bardzo prosze o pomoc, bo jak zobaczylem co sie stalo to sie zalamalem, a nie chce zeby podwozie bylo takie paskudne
Eiichi, wedlug mnie zbyt malo wzmieszales spray, tez tak kiedys mialem ze polowa ramy byla lekko chropowata natomiast zeby to naprawic proponuje jakis papier scierny tyle ze niewiem jaki bylbyw tej sytuacji najlepszy. Pozdrawiam
Ja w tym przypadku proonuje drbnoziarnisty papier przeszlifowac cała rame tak, aby powierzchnia chropowata zniknęła. Potem przeszlifowac gazetą(czystym papierem bez nadruku) a jesli to nie pomoze to wyczyscic ramę z farby i jeszcze raz z duzej odległości malowac i przeszlifowac lekko gazetą
Panowie może mi ktoś powie jak precyzyjnie naklejać kalkomanie, chodzi mi o większe na naczepe. Bo jak ostatnio naklejałem to taki bombelki mi sie porobiły miejscami.
Pozdrawiam
Witajcie. Jak myślicie, opłaca się kupować modele w skali 1/87 ale te gorsze i tańsze. Niby to z plastiku, ale chyba warto kupić. Dla przykładu aukcja:
Modele herpy są dokładniej wykonane i na pewno lepiej się prezentują niż takie coś ale to Twój gust. Jeśli chcesz mieć taki model to trzeba trochę zaoszczędzić pieniążków i najlepiej szukać jakiejś okazji na allegro .
A jeśli chodzi o prezentowanie się na półce to jutro mogę ci na PW podesłać zdjęcie.
Jak już chcesz modele zajrzyj na allegro na aukcje Ni-Hawka możesz kupić za nie duże pieniądze sam ciągnik i do tego odpowiednią naczepe lub też modele schuco, herpa magic ponieważ są one tańsze od tych lepszych modeli Herpy troszke gorzej dopracowane ale zawsz lepsze od tych reklamówek.
_________________ == DAF Truck ist the Best ==
POZDRO wszystkim!!!
Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu dla tego pytania więc zamieszczam je tutaj.
Wiecie gdzie znajdę teksturę/fototeksture cegły oraz pozbruku ? Potrzebowałbym je w dobrej jakości ponieważ zamierzam je wydrukować i dać na makietę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości