Cytuj:
Cytuj:
witam w moim FH12 opona z przodu ma rozmiar 385/80/22.5 taki sam rozmiar maja oponki, ktore dostalem z autkiem i które mam zamiar zalozyc na przednia os tak wiec jesli chodzi o felgi to chyba nie ma problemu
To jest opna naczepowa szersza o 7 cm od normalnej opony i moze być tylko zakładana na felgę naczepową a nie zwykłą normalne opony mają rozmiar 315/80/22,5.
I ty chcesz być kierowcą zawodowym który nawet nie rozróżnia rozmiaru opon czy szerekośći felgi
kolego ty byc moze jestes kierowca ale cytujesz mnie, gzie ja pisze ze w
fh12 ktore posiadam opony z przodu maja rozmiar 385/80/22.5 i twierdzisz ze jest ona wezsza o 7cm od opony naczepowej ktora posiadam
ktora o dziwo ma identyczny rozmiar widze ze nie wyciagasz wnioskow z tego co wczesniej czytasz??
z tego co ja wiem to sporo FH12 byc moze nie dotyczy to ciagnikow siodlowych, wyprodukowano na takich właśnie szerokich oponkach z przodu tak wiec oponka ta bedzie pasowac do mojego autka i nie musze w tym celu zmieniac felg i nie był bym na tyle głupi zeby zakladac opone na felge ktora jest za waska
[ Dodano: Wto, 30.01.2007, 21:13 ]
Cytuj:
Jezeli piszecie ze mozna sobie przekladac z naczepy na os skretna ciagnika to zastanawiam sie po co jest podzial na opony prowadzace i nieprowadzace??? Jezeli takowy wprowadzili czyms musza roznic sie te opony wiec ja nie praktykowalbym takich zamian. Opona prowadzaca to prowadzaca a naczepowa to naczepowa a nie odwrotnie. Takie jest moje zdanie.
kolego nikt nie twierdzi ze niczym sie one nie roznia i zapewne tak nie jest, chodzi mi tylko o to czy ktos jezdzil na takich oponkach i jakie sa jego wrazenia
z tego co czytam to sa kierowcy ktorzy task robia i sa nawet zadowoleni z rezultatow i o takie wlasnie konkretne odpowiedzi mi chodzilo teraz wiem ze moge sobie te oponki wrzucic na przod
nie bylo by tematu gdybym tych oponek nie dostal razem z autkiem ale skoro je dostalem to szkoda by bylo zeby sie zmarnowaly a jak wiadomo zakup nowych opon to spory wydatek wiec trzeba wykorzystac te ktore posiadam
pomocy jak na tym forum wstawic obrazek w poscie??