Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 lut 2007, 23:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

(...)

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 11:33 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 16:14

Użytkownik

Użytkownik

eeee :D:D widze ze kolega również z Płocka ,a powiedz konkretnie w jakiej twój tata jeździ firmie ,może znam ją :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 18:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Widze ze opisujesz tutaj zycie Twojego taty. Szkoda ze nie ma fot ale piszesz to w ten sposob ze idzie sie polapac no i w miare szczegolowo. Widac ze Twoj tata jezdzi wschod-zachod. Z tym czekaniem na Rosji to naparwde przesada. Widze ze szef lapie sie kazdej roboty bo ma i plandeke i cysterke i wywrot. Pozdro.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 8:30

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
eeee :D:D widze ze kolega również z Płocka ,a powiedz konkretnie w jakiej twój tata jeździ firmie ,może znam ją :twisted:
Firma ma siedzibę w Płocku ale bazę, myjnie, hale, warsztaty mają w Mańkowie koło Płocka.

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 11:34 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 12:52

Użytkownik

Użytkownik

kurde jeszcze sie nie spotkałem z ta firma,a może masz jakieś foty?

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 15:28

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz ta firma taka jakas dziwna :/ Łapia sie kazdej roboty,wiele koparek i innego złomu stoi na bazie :| Mój tata tez pracował w czymś podobnym tylko,ze mieli jeszcze starsze auta;2 liazy,turbostara,eurotecha i nie było za miło.To dobrze,ze macie takie autka,ale firma taka zła nie moze byc skoro twoj tata jezdzi tam juz kilka lat

A co do trasek to bardzo ciekawe i zeby stac 12 dni,a pozniej 4 dni to ładnie sobie w h*ja polecieli :/ Szerokości i przyczepnosci dla kiermana :wink: :D

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 16:53

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
kurde jeszcze sie nie spotkałem z ta firma,a może masz jakieś foty?
fotek nie mam ale jak pojade któregoś razu na baze to pstrykne pare zdjęć.

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 11:35 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 19:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Dzieki kolego za wytlumaczenie dzialalnosci firmy. Z tego mozna wywnioskowac ze jakby nie zakazali dodawania maczek do pasz firma zapewne nie wchodzilaby w inny transport tylko pozostala przy tym.

Dobra panowie koniec gadania o firmie bo to nie temat na ten dzial. Kolego stworz temat o firmie w odpowiednim dziale i bedziemy mogli spokojnie gadac a tutaj nie bedziemy robic "bajzlu"

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 20:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

podziwiam wene twórczą, bardzoładnie opisane trasy, pomimo braku zdjeć, czytałem z zaciekawieniem. Czekam na kolejne.

Tytuł:
Post Wysłano: 22 lut 2007, 18:57

Użytkownik

Użytkownik

(...)

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 11:35 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 22 lut 2007, 19:15

Użytkownik

Użytkownik

Cześć Koleżko z Płocka , często u was bywam...,przynajmniej raz w tygodniu. Czy Twój ojciec ładuje sie czasem w RYPINIE ? Może w mleczarni ,albo w Kamalu ?Pewnie gdybym zobaczył waszą Scakanke to bym skojarzył ,bo te auta z regionu zazwyczaj sie pamięta...
Pozdrawiam...

Tytuł:
Post Wysłano: 22 lut 2007, 20:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czy Twój ojciec ładuje sie czasem w RYPINIE ? Może w mleczarni ,albo w Kamalu ?
Z tego co pamiętam to kiedyś ładował w Rypinie śmietanę do Niemiec ale nie wiem czy to było 2006 czy wcześniej, musiałbym spojrzeć w jego notes.

Jak pomyka cysterną to przeważnie ładują koło Grójca albo w lubelskim i podkarpackim koncentrat jabłkowy na Niemcy, ale na 100% kiedyś miał śmietane z Rypina do Niemiec

Cytuj:
Pewnie gdybym zobaczył waszą Scakanke to bym skojarzył ,bo te auta z regionu zazwyczaj sie pamięta...
Skakanka 124L z kabiną CR19 ze spojlerami - cała biała bez napisów przeważnie lata pod 4 komorową beczką a jak nie ma roboty na cysternę to pod czerwonymi plandekami.

Jakbym miał pod ręką aparat to bym ci cyknął fotkę bo stoi teraz na podwórku pod plandeką. Może w weekend będe na bazie to pstryknął bym kilka fotek.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lut 2007, 19:44

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:

SEBA-driver napisał:
Czy Twój ojciec ładuje sie czasem w RYPINIE ? Może w mleczarni ,albo w Kamalu ?

Z tego co pamiętam to kiedyś ładował w Rypinie śmietanę do Niemiec ale nie wiem czy to było 2006 czy wcześniej, musiałbym spojrzeć w jego notes
Obecnie śmietane do Niemiec z Rypina wozi Angama i Pawtrans. Zdjecie bardzo chętnie...W okolicach Płocka jest dużo firm eksploatujących cysterny , chyba dlatego ,ze Petrochemia, no ale np Mega z Sierpca tylko mleczko wożą -napewno ich znasz..,.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lut 2007, 11:46

Użytkownik

Użytkownik

To jest właśnie ta SKAKANKA którą jeździ mój tata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz jest spięta z plandeką ale przeważnie jeździ z tą cysterną.

Obrazek

A poza tym to na placu dziś rano stało jeszcze to:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na hali stał 2 czerwony DAF taki sam jak na zdjęciu spięty z plandeką i Skakanka pod beczką z Hansetanku, którą właśnie myli więc tam już nie wchodziłem

Obrazek

Obrazek

Za halą stał jeszcze Man F2000 pod plandeką ale już tam nie szedłem bo spieszyłem się na uczelnie i tylko tatuśka rano odwiozłem na bazę i cyknąłem na szybkiego tych kilka fotek

I na koniec taka troche lipna fota ( a ten mały zielony TRUCK to moje polo ) :mrgreen: :D

Obrazek

Jak znowu będe na bazie to sfotografuje 2 Dafa, tego Mana i tą 5 Scanie co stała na hali

I to by było na tyle......

Dziś tata pojechał ładować drzewo do Śliwic i leci z tym do Rotenburga, bo na Rosje nie dostali jeszcze zezwoleń, więc pod koniec tygodnia opiszę tę trasę.....

Ostatnio zmieniony 26 lut 2007, 20:10 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lut 2007, 18:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

[ Dodano: Pon, 26.02.2007, 17:19 ]
kolego misiekianiolek jakbys dal miniaturki to bylo by juz git :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lut 2007, 20:12

Użytkownik

Użytkownik

<...)

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 11:36 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 kwie 2007, 13:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

EDIT :arrow:

Tytuł:
Post Wysłano: 25 kwie 2007, 15:40

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
EDIT
No i znowu uzbierało się kilka trasek. Dokładnie 3 trasy - wszystkie do kochanej ROSJI...

Skończyłem opis na początku marca więc lecimy dalej ale nie będe tego opisywał dzień po dniu bo by wyszedł straszby tasiemiec....

trasa od 12.03 do 26.03

Rano załadunek w Warszawie na Służewcu. Z papierów wynikało że to będzie jakaś maszyna ok 20T którą Anglik miał przywieźć do Polski i tata miał z tym lecieć dalej na wschód.
Jak sie okazało na załadunku była to maszyna ( taśmociąg produkcyjny ) ale o wadze nieco ponad 1T więc bardzo leciutki ładunek sie trafił. Ładowali to dźwigiem z samochodu na samochód, gdyż przywióżł to w piątek jakiś Francus a nie Anglik i dalej tata miał to zakulać do Kazania. Po takich kombinaciach już było wiadomo że bez przygody to sie nie obejdzie. Przy ładowaniu dźwigowy troche to jeszcze pogiął z tyło, ale napisali w papierach że uszkodzone i poszło dalej.
Tata dostał papiery z których wynikało że trzeba jechać na urząd celny do Białegostoku, trasa przez Białoruś zakazana i należy jechać na Terehove - jednym słowem jeden wielki przekręt!!!
Wieczorkiem tata zajechał do domu, zaopatrzył się w większą partie jedzenia i rano we wtorek udał się w drogę do Białegostoku. Jak przekręt to przekrę - w Białymstoku okazało się ze papiery z Francji nie dotarły - trzeba czekać! Wtorek - Środa - Czwartek - Piątek po południu wyjazd z urzędu celnego i kirunek Terehova.
Tam jak zwykle koło 30 godzinek na drodze kolejki tak więc staruszek dopiero we wtorek zajechał na tamożnię do Moskwy. Tam już bez żadnych przygód się obyło. Odprawili tego samego dnia i można było lecieć na rozładunek. Przed Kazaniem zaczęły się problemy. Mianowicie prawe przednie koło zaczęło się strasznie grzać. Wiadomo było że to nie łożysko bo niedawno było wymieniane a zanosiło się na poważną awarie. Co jakiś czas należało stawać i sprawdzać te koło. Raz sie grzało, raz nie, tak więc nie wiadomo co było przyczyną. W czwartek dojechał tata do Zvenigowa za Kazaniem i tam rozładował tą maszynerie.
Spowrotem miał załadować sadzę do Olsztyna, lecz uzgodnili z szefem że wróci pusto, bo jak te koło się rozwali a auto będzie załadowane to koszty mogą być większe niz fracht. Tak też się stało, tata wrócił na pusto i 26 marca skakanka stała już w firmie na warsztacie. Okazało się że to była wina zaworu sterującego hamulcami ( szczęki sie nie cofały i grzał się cały bęben i koło ) We wtorek mechanik założył tę część nową, posprawdzali, wszystko grało więc jest ok.

następne 2 traski do Rosji są już standardowym zestawem tj. skakanka z cysterką ale opiszę je wieczorem.
Może ktoś coś napisze to nie będzie się robił tasiemiec...

Tytuł:
Post Wysłano: 25 kwie 2007, 15:43

Użytkownik

Użytkownik

chyba wiem dlaczego nie ma fotek w |Twoich opisach.....trasy na Wschód w sumie są specyficzne i można nie jednego sie spodziewać...
Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 25 kwie 2007, 16:44

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
chyba wiem dlaczego nie ma fotek w |Twoich opisach.....trasy na Wschód w sumie są specyficzne i można nie jednego sie spodziewać...
Wiesz, gdybym to ja jeździł to fotki by napewno były z każdej trasy, ale to jeździ staruszek a on fotek nie chce cykać bo mówi że nic tam nie ma ciekawego a na polowanie ciężarówe niema czasu

to jak już się coś ruszyło to opiszę kolejną traskę

trasa od 28.03 do 08.03 - oczywiście do Rosji

W środę po południu pojechałem zawieść tatę do firmy. Tata wstawił cysternę na myjnię a ja chodziłem po placu i patrzyłem czy się nic nie zmieniło. Po 2-3 minutach skakanka już wyjechała. Okazało się że jest jakaś awaria w wodociągach i jest zbyt małe ciśnienie wody i trzeba jechać na myjnię do Płocka. Wsiadłem do auta i pojechałem z tatą do Płocka umyć cysternę. Po 20 minutach byliśmy na ul. Otolińskiej, nie było żadnej kolejeczki i zaraz wiechaliśmy na stanowisko myjące. Mycie trwało koło 30 minut. Nstępnie zajechaliśmy na parking Statoil i tata poszedł do biura po dokumenty. Za jakiś czas wrócił i ruszyliśmy spowrotem. Zajechaliśmy na bazę, ja wysiadłem aby zabrać swoje VW a tata zabrał auto do domu bo w nocy miał ruszyć na załadunek.
Wyjechał jednak o 18 tak aby w Szczecinku wyszła pauza i można lecieć prosto na granicę. W czwartek po 13 był już załadowany emulsją parafinową, pozałatwiał wszystko na urzędzie celnym i ruszył na granicę. Zajechał jeszcze na obiad do domu, ale tylko na 45 minut, bo zbliżały się święta Wielkiejnocy więc czas odgrywał zasadniczą rolę a przecież do Rosji kawełek drogi jest.
Okazało się póżniej że trasa przebiegła beż żadnych komplikacji, choć z początku wydawało się że z nowu będzie ciekawie. W niedzielę wieczorem dojechał na tamożnie. W poniedziałek został odprawiony i pojechał do Yegorjevska na rozładunek. Z początku twierdzili że nie mają miejsca ( zawsze tak mówią ) ale jak przyszło co do czego to przyciągnęli tank-kontener i do niego tata rozładował tę emulsję. Po południu we wtorek ruszył w stronę Kstova po parafinę. Po drodze w Dzierżyńsku umył cysternę i w nocy zajechał na Rafinerię w Kstovie.
Gdy w środę rano tata podstawił się pod załadunek okazało się że nie ma awizacji jego samochodu i kazali mu wyjechać z zakładu. Zaraz zadzwonił do firmy, firma do zleceniodawcy a ten momentalnie to wszystko odkręcił. Ale co z tego jak za tatą stały 3 auta i to teraz one się ładowały i trzeba było czekać. Załadowali dopiero po południu i już sie staruszek nie zdążył odprawić. W czwartek w południe wyjechał z tamożni i rura w kierunku Polski bo święta coraz bliżej. Na granicy ogromne kolejki, ale towar na temperaturze idzie bokiem więc poszło w miare szybko. Na Kuźnicy tata dowiedział się że rozładunek w Wielką Sobotę w Jaśle na podkarpaciu. Po południu był na miejscu i wieczorem go rozładowali, ale co z tego jak czas pracy się już skończył, a nie było co ryzykować bo na drodze stało masa krokodyli, jak to zwykle przed świętami. Wykręcił pauze 9 godzinną na parkingu przed zakładem w Jaśle i po północy ruszył w kirunku domu.
Gdy w niedzielę wróciliśmy z Mszy Rezurekcyjnej to tata właśnie parkował się na podwórku, tak więć na śniadaniu wielkanocnym rodzina była w komplecie :) :mrgreen:

No i została jeszcze ostatnia traska - oczywiście do Rosji :roll: z której to tata co dopiero wrócił ale jest jeszcze nie rozładowany więc opiszę ją
N I E D Ł U G O :>

Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 7:57 przez misiekianiolek, łącznie zmieniany 1 raz.