Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 1:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

kolego Tajny czy mi się zdaje czy te zdjęcia są robione na parkingu na Bydgoskiej w Stargardzie ?? bo wiem że kilku kierowców z Cargo właśnie tam stawia auta ... m.in. to Volvo ...

i chyba zmienili troszkę malowanie plandek, bo zamiast Transport & Forwarding jest teraz Transport & Logistic & Spedition ... czyżby rozszerzenie działalności ??

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 10:35

Użytkownik

Użytkownik

Tymi Meskami nie chciałbym jeździc ale tym volvo tak!! :mrgreen:

Zacytuję połowę artykułu z sondy '' Ile zarabia kierowca w Polsce? z Polskiego Trakera 4/2006

''Cargo69 jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością, z polskim kapitałem. Na rynku jesteśmy od 10 lat - początkowo jako spedycja, a od 7 lat jako przewoźnik międzynarodowy z 39 autami, w tym: DAF XF, Renault Premium, Mercedesy, głównie zestawy BDF.

Zatrudniamy obecnie 40 kierowców, którzy prowadzą własną działalność gospodarczą oraz 2 zatrudnionych na umowę zlecenie, na okres próbny!!
Wszyscy z nich pracują w transporcie międzynarodowym. W firmie mamy do czynienia ze stosunkowo dużą rotacją kierowców, gdyż siega ona blisko 25 % dlatego nowych pracowników szukamy zamieszczając anonse w prasie oraz za pośrednictwem Internetu.

Jeżeli chodzi o ich zarobki, to zależą one przede wszystkim od stażu i dochodzić mogą do 12% frachtu. Obecnie, niestety mocna złotówka i nieustanna walka o frachty bezpośrednio odbijają sie na transportowcach, a po części uderzają i w kieszen kierowców. Nie mniej zarobki w firmie kształtują sie w granicach 2,5- 4,5 tys. brutto, a naszych najlepszych kierowców z długoletnim stażem dodatkowo dowartościowujemy finansowo''!!

Mirosław Polaczek, dyrektor ds.transportu

Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 13:47 przez T.T.S, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 12:29

Użytkownik

Użytkownik

tylko że już nie ma działalności gospodarczej w takiej formie w jakiej opisuje to pan Dyrektor ... z tego co wiem, to mają już tylko Volva i Mercedesy ... jakoś średnio się kształtuje ta pensja ... zwłaszcza że, jest od frachtu ... latem idą zakazy i towar nie jeździ - czyli mało frachtów ... :(

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 15:29

Użytkownik

Użytkownik

W tym tygodniu w okolicach Zambrowa widziałem Actrosa z Cargo69 (podajrze MPII). Ciekawi mnie to, ponieważ myślałem że ta firma lata tylko na zachód. Przez zambrów przebiega droga W-wa Białystok, a te auto leciało ze strony białego..ciekawe, czy miał zlecenie w białym, czy leciał skąś zza wschodniej granicy..ktoś wie coś na ten temat?

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 17:38

Użytkownik

Użytkownik

wiem że Cargo69 ma oddziały w Błoniu, w Tychach i w Szczecinie ... ale o Białymstoku to nie słyszałem ... coprawda z tego co jest na ich stronie 1% transportu jeździ na Wschód - więc może to właśnie stąd wracam ten Actros o którym piszesz ... ??

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania

Cargo wozi takze elktornike a jak sie dobrze oreintuje w Białymstoku ejst philips wiec zapewne tam sie kolega Robukiem udawał .:)

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 22:34

Użytkownik

Użytkownik

Zostały Merce, jedna Premiumka no i Volva...

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 18:56 przez Tajny, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 22:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mój sąsiad 3 domy dalej pracuje w Cargo. Młody chłopak. Dawno go nie widziałem. Jak spotkam, to wypytam dokładnie co i jak. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 23:39

Użytkownik

Użytkownik

wiem że dla Philipsa to wożą z zakładów w Pile - z obwodnicy w ciągu DK"10" ich ładnie widać, od razu koło przejazdu ... nie wiem czy czasem jeszcze dla International Paper z Kwidzyna czegoś nie wożą ... ale to tylko "plotki" ... na pewno ktoś będzie bardziej poinformowany ode mnie ...

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 12:40

Użytkownik

Użytkownik

A ci kierowcy, którzy chcieli odejść to zosatją :?: Bo jak odejdą to Cargo będzie miało niezawesoło.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lut 2007, 14:23

Użytkownik

Użytkownik

No nie wiem...

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 18:59 przez Tajny, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lut 2007, 15:08

Użytkownik

Użytkownik

to widzę bardzo nieciekawie się tam dzieje :( Ciekawe który kierowca się zgodzi na zostanie współudziałowcem ?? Jakoś sobie nie wyobrażam ... kilkunastu "szefów" :D...

Tytuł:
Post Wysłano: 11 lut 2007, 13:20

Użytkownik

Użytkownik

Nie wiem, nie wiem... Wiem, że w Bistransie też tak jest i wiem, że mój sąsiad przedłużył tą umowę...

Tytuł:
Post Wysłano: 11 lut 2007, 13:37

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Cytuj:
wiem że dla Philipsa to wożą z zakładów w Pile - z obwodnicy w ciągu DK"10" ich ładnie widać, od razu koło przejazdu ... nie wiem czy czasem jeszcze dla International Paper z Kwidzyna czegoś nie wożą ... ale to tylko "plotki" ... na pewno ktoś będzie bardziej poinformowany ode mnie ...
Oj kolego słabe masz te plotki. W Kwidzynie jest rowniez Philips i tam sie Cargo zaopatruje International Paper to kierowcy z Cargo chyba nawet nie oczy nie musieli widziec.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 0:05

Użytkownik

Użytkownik

Pracowałem w Cargo 6 miesiecy. Dalej chłopaki pracuja na działalnosc. Starsi pracownicy zadaja umowe o prace. To, ze jezdza na wschód to nic dziwnego. Sam ostanio byłem na Litwie z jakimis duperelami, które odziwo sporo wazyły :]

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 14:56

Użytkownik

Użytkownik

Orientuje się ktoś z was czy Cargo nie ma gdzieś oddziału na podlasiu? Dzisiaj 2-gi raz widziałem auto z tej firmy na blachach WSK (Sokołów Podl). 1-sze to był DAF 95 XF SC w tandemie a drugie to nowe FH również w tandemie.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 15:41

Użytkownik

Użytkownik

Daf był chyba odkupiony,bo o ile mi wiadomo dafy zostały wyprzedane,a volvo to nie wiem :)

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 15:57

Użytkownik

Użytkownik

Jesli chodzi o okolice Białegostoku, to tam wożą uzywana odzież z Anglii. A DAF na tablicach WSK jezdzi pod Bialostocka spedycja.

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 16:41

Użytkownik

Użytkownik

Pozwole sie odniesc do postu T.T.S......czyli g**** panie dyrektorze. Na wlasnej dzialalnosci majac do 4,5 tys. zl to po oplaceniu ZUS-u, podatku i ksiegowego to dla kierowcy nie zostaje 3 tys. Pracowalem na takich warunkach w TS Gdynia (naczepy z logiem International Paper i czarne konie) przez pol roku. Poza tym taka forma dzialalnosci nie istnieje od stycznia tego roku, wiec nic nie zmieniajac robicie pod gore wlasnym kierowcom, ktorzy zasuwaja na waszego garba (co prawda artykul jest z 4/06, wiec moze cos sie zmienilo) . Nienawidze takich firm, ktore sie przechwalaja swoimi osiagnieciami a ich kierowcy klepia biede. Pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 27 lut 2007, 15:10

Użytkownik

Użytkownik

Firma na działalności jest w dalszym ciągu.

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 18:59 przez Tajny, łącznie zmieniany 1 raz.