Mam pytanie, jaki ciagnik proponujecie kupic? jezeli chodzi o moc to cos w przedziale 350-430KM, ojciec chce kupic teraz duzego, wszystkie mniejsze to sa mercedesy, myslal nad actrosem ale wie ze sie sypia skrzynie i ma za duzo elektryki, Mysli nad AXOREM, co wy myslicie na temat tego? Mam szukac do 140tyś za sam ciągnik. Czekam na odpowiedzi!
Ja bym Ci polecał trzy marki, które powinieneś wziąć pod uwagę (nie będę wymieniał MB Actrosa, którego Twój tata nie chce kupić), a mianowicie MAN, Scania i Volvo. Wszystkie te auta w przedziale rocznikowym 99-01. Daje Ci tu jeszcze kilka ciekawych ofert.
Kolego ja bym Ci proponował abys rozejrzał sie za Man'em TGA.Dobry samochód a cenowo wychodzi trochę taniej niż volvo czy scania. http://adremtruck.com.pl/gielda/
tutaj poszukaj co chwilę sa dodawane nowe oferty ciągników
Axor nie nadaję się na transport międzynarodowy dlatego, ze jego kabina swoim rozmiarem nie daje duzej przestrzeni zyciowej i uzytkowanie go w dłuzszych trasach staję się przymusem.
aha, dzieki, ojciec sie zastanawia nad scania albo manem tga? Macie jakies dokladniejsze info na temat tych 2 samochodow, jakie jest spalanie? Czy sie psuje?
Kupcie sobie pojazdy marki RENAULT a nie będziecie żałować, bo te pojazdy są już dosyć długo na rynku i większość firm zaczyna je kupować. Ja osobiście jestem fanem rosyjskiej marki KAMAZ i najprawdopodobniej będę kupować rosyjskie pojazdy, maja swojego dealera w naszym kraju.
Zastanawialiście się nad AXOR'em wiec ja wynalazłem go na allegro http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T226923 dobry rocznikowo tylko ten przebieg troche mały i jak mnie zwzrok nie myli został sprowadzony z angli
[ Dodano: Pią, 23.02.2007, 12:51 ]
A raczej napewno jest sprowadzony z angli
Samochód: 5.2L Magnum V8 oraz 1.8 Twin Spark
Cytuj:
Zastanawialiście się nad AXOR'em wiec ja wynalazłem go na allegro http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T226923 dobry rocznikowo tylko ten przebieg troche mały i jak mnie zwzrok nie myli został sprowadzony z angli
[ Dodano: Pią, 23.02.2007, 12:51 ]
A raczej napewno jest sprowadzony z angli
Taka cena, a kierownica po prawej. Nie opłaca się.
_________________ Aktualności i ciekawostki ze świata samochodów użytkowych: 40ton.net
wszystkie samochody wielkiej 7 są niezawodne w okresie gwarancyjnym i tutaj różnice są niewielkie, natomiast poźniej bywa różnie.
ważnym jest ile wyda się na naprawy i ile dni auto ma przestoju.
ponieważ posiadamy co prawda tylko MAN-y i wydawałoby się, że trudno mi porównać z innymi markami, jednak nasz warsztat obsługuje kilka innych firm, które jeżdżą innymi markami.
auta te przyjeżdżają na nasz warsztat i naturalną rzeczą jest, że wiem ile u nas zostawiają kasy.
wnioski są takie:
po przejechaniu przez samochód 500 000km najniższe wydatki mają samochody Scania, Volvo i MAN, jeszcze w miarę blisko jest Mercedes, natomiast przy Renault, DAF-ie i Iveco wydatki po tym okresie znacznie wzrastają i rocznie na pojazdy tych marek trzeba wydać 150% lub więcej niż na czołową trójkę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 16 gości