Witam.Dawno, dawno temu jakieś dwa lata temu zacząłem zbierać modele w skali 1:87.Wtedy bylem jeszcze mały i głupi i trochę zepsułem Mercedesa LS z Herpy.Drugim moim modelem był Man TGA XL Low Deck który przetrwał do dziś.Modele staram się kupować okazyjnie.Oprócz 1:87 interesuje się też 1:24 więc to mnie trochę ogranicza.Oczywiście staram się co miesiąc kupić jakiś model.Kupuje modele tylko znanych firm tj.Herpa,AWM,Albedo,Kibri itp.Oto moja skromna kolekcja która z czasem będzie się powiększać.
Cytuj:
Moim zdaniem najciekawszy jest oczywiście zestaw z gabarytem.
Zestaw z lowdeckiem fajny też.
Powiedz mi miał koguta czy mu "dorobiłeś"
Pozdrawiam
P.S. Ciekawe jaki będzie następny model, bo na razie widzę tu dużą germanizację
Koguta dorobiłem
Następne modele jakie przyjdą to dwa Dafy.Jeden XF i jeden ATI.
[ Dodano: Czw, 05.04.2007, 14:43 ]
Dziś przyszła do mnie paczuszka z nowościami.Modele są używane i nie posiadają lusterek, ale mi to nie przeszkadza a ich stan jest idealny
Bardzo ciekawe nowe nabytki. Nie przepadam za PC, dlatego Actros nie zrobił na mnie wrażenia, natomiast DAF-y są naprawdę ciekawe, szczególnie model ATI, do kupna którego sam się przymierzam. Oba modele są stosunkowo rzadkie co podwyższa ich wartość. Co najbardziej cieszy, kolejna kolekcja na forum, szybko się rozrasta
Ten DAF XF z silosem Boedwig bardzo mi się podoba. Pewnie zgarnąłeś go z jakieś aukcji Ebay.
Cytuj:
Modele są używane i nie posiadają lusterek
Czasami model używany wygląda lepiej niż nowy ze sklepu. Jesli chcesz lusterka to napisz ładnego maila do pani Jolanty Mocali z Herpy z prośbą o ich przysłanie.
Cytuj:
Nie przepadam za PC, dlatego Actros nie zrobił na mnie wrażenia
Co do actrosa to mam podobne zdanie jak kolega, też nie przepadam za modelami PC. O ile ciągnik siodłowy mi się podoba to malowany silos już nie. Ale pamiętaj to Tobie ma on się podobać.
Ten DAF XF z silosem Boedwig bardzo mi się podoba. Pewnie zgarnąłeś go z jakieś aukcji Ebay.
Cytuj:
Modele są używane i nie posiadają lusterek
Czasami model używany wygląda lepiej niż nowy ze sklepu. Jesli chcesz lusterka to napisz ładnego maila do pani Jolanty Mocali z Herpy z prośbą o ich przysłanie.
Cytuj:
Nie przepadam za PC, dlatego Actros nie zrobił na mnie wrażenia
Co do actrosa to mam podobne zdanie jak kolega, też nie przepadam za modelami PC. O ile ciągnik siodłowy mi się podoba to malowany silos już nie. Ale pamiętaj to Tobie ma on się podobać.
Sorki smal za wtrącenie się , ale mam pytanko do Del'a
Czy jest szansa na przysłanie lusterek do nieprodukowanego dawno model u ? ( F12 )
Myślę że ten Actros to całkiem dobry wybór. Jest on jednak dobry tylko do postawienia z gablotką na półce. Sam do niedawna takiego posiadałem ale pozbyłem się go bo stwierdziłem że nie będzie się nadawał na makietę którą planuję, ten model to typowy gablotowiec.
Z Twojej kolekcji najbardziej spodobał mi się XF z silosem w barwach firmy Bodewig. To naprawdę ciekawy i rzadko spotykany model. Podobnie jak przedmówcom, do gustu nie przypadł mi natomiast MPII z pomalowanym silosem. Ciągnik ładnie się prezentuje, ale naczepa już nie...
TGA Schaumann robi wrażenie, teraz tylko musisz do niego skombinować jakiś ciekawy ładunek bo z nimi tak naprawdę tego typu modele wyglądają najlepiej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości