Witam!
No i stało się. Właśnie zabieram się za model autotransportera. Zamierzam wprowadzić w nim pewne zmiany w stosunku do tego, co przewidział producent.
Na pierwszy ogień poszedł dyszel który to wytrzymał tylko jedno zaczepienie i już się ukruszył.
Jakość całości dobra tylko wg mnie plastik mógł by być odrobinę mocniejszy.
I pierwsze fotki
Z tego zestawu są tylko białe elementy
Pierwsze podejście do ciągnika
[ Dodano: Nie, 08.04.2007, 19:53 ]
No i zabrałem się za ciągnik.
Niby wszystko ładnie ale ten maniek jest zdecydowanie za wysoki to tej zabudowy. Najprawdopodobniej będę musiał sobie nabyć jakiś niższy ciągnik.
P.S. Jak by ktoś miał jakiś niski ciągnik, najlepiej Scanię lub Volvo to zapraszam na PW /GG. Potrzebuję również 3 osie od naczepy typu mega.
[ Dodano: Pon, 09.04.2007, 15:43 ]
Prawie gotowe
[ Dodano: Pią, 04.05.2007, 17:42 ]
Dziś prace ruszają.
Na razie fotka poglądowa.
Nadal brak kół do przyczepy
[ Dodano: Sob, 05.05.2007, 17:52 ]
Kolejna porcja fotek.
Najpierw fotki poglądowe
Seria zbliżeń. Niestety bez lampy mój aparat nie robi zbyt dobrych fotek.
Można wjeżdżać.
Kabina Scanii ma już nadany odpowiedni kolor. Zabudowa z ciągnika jest aby pryśnięta podkładem. Nie mam aerografu więc malowałem sprejami. Zobaczymy co z tego wyniknie. Podkład wyszedł bezbłędnie. Czekam aż kolor wyschnie i dodam fotki.
Przypadkiem dorwałem koła
do przyczepy, ale musiałem troszkę zmodyfikować nadkola, żeby koła się mieściły. Teraz będzie znów przerwa w budowie modelu, bo czekam za kompletem nowiuteńkich mercedesów na ładunek. Nie ma się co oszukiwać, ale muszę mieć autka, żeby dostosować do nich przyczepę. Platformy będą przyklejone na stałe. Jedynie górny poziom będzie się zdejmował. Dlaczego spytacie? Na moim poziomie w tej skali, o ruchomych elementach nie ma mowy, co najwyżej ruchome mogą być koła.