Słyszałem ostatnio że silnik co jakiś czas trzeba przepalić - nie do końca wiem z czym to jest związane i czemu ma to służyć. Może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów coś podpowie.
dziwny post.... tu chodzi moze o sytuacje jak auto stoi dluuugo to wtedy tak pasuje je choc raz w miesiacu przepalic zeby olej sie rozeszedł do silniku bo tak to nie ma oleju np . na tulejach i koroduja delikatnie ...
_________________ Rozliczenie i ewidencja czasu pracy kierowców - delegacje, noclegi, wynagrodzenie.
Odczyt kart kierowcy i tachografów cyfrowych
Nowy Sącz i okolice - Zapraszam DPTacho.pl
koledzy to przepalanie auta jest potrzebne jak piszecie.Gdy auto ma kilka lat i np.10tys.km.(zdarza się rzadko)to i tak choć mały przebieg to wszystkie gumy,oringi są zjarzałe i polecą bardzo szybko gdy zaczniemy normalnie eksploatować samochód.pozdrawiam
zgadza sie z tym co kolega pisze pare lat temu kupilismy LIAZA stał 2 lata
oponki posypaly sie odrazy ! co do tych oringow to ....musial by naprawde stac sporo np. 5 lat. ja mialem przypadek ze silnik od WSKi (taki motor)
lezal w garazu 10 lat koplem go od czasu do czasu tylko no i rok temu zamontowałem ... i musze w sumie powieidziec ..
nic sie mu nie stało... oponom tez wiec zalezy czy auto jest w garazu czy na polku.
_________________ Rozliczenie i ewidencja czasu pracy kierowców - delegacje, noclegi, wynagrodzenie.
Odczyt kart kierowcy i tachografów cyfrowych
Nowy Sącz i okolice - Zapraszam DPTacho.pl
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości