No to tak, cholerka... jak mnie dawno tu nie było
:
Cytuj:
Koledzy mam małą prośbę często , a nawet bardzo mylą nasze auta czyli te w kolorze "miodowym" do czartera.Czy może ma ktoś fotki zestawów ich , a bardziej Scanii R w tym kolorze i z takim orórowaniem i chalogenami?
Charter posiada takie Scanie w tym kolorze ale tylko te z seri 4, Scanie R mają tylko w kolorze bordowym, czarnym i jedna chyba w niebieskim. Takich chalogenów nie posiadają wiec nie wiem dlaczego są mylone.
Cytuj:
Czy to prawda że otworzyli oddział w Moskwie?
Co do nowo otwartych oddziałów to jest otworzony jeden na Smoleńsku w Rosji, na Białorusi w Witebsku i obecnie są plany na otworzenie oddziału na Ukrainie (ale niewiem czy już na 100%) A co do MANów to tylko kilka niebieskich jest na rosyjskich blachach.
Cytuj:
Możliwe że otworzyli, bo oni specjalizują się w przewozach z zachodu do Rosji. 4 kierowców odeszło z firmy mojego taty do nich ( wiadomo zarobki ) ale co z tego że zarobi ładną kase jak jeden z nich odjechał już na tamten świat...
Zapytam sie chłopaków czy to prawda z tymi oddziałami na wschodzie, o ile zjadą na święta
P.S. skąd wiesz kolego o tym wypadku, dla sprostowania to zginęło ich wtedy 2 [*] Ale niestety nie wiadomo co było przyczyną wypadku
. Kogo znasz z tej firmy ?
Cytuj:
Co do zarobków, podstawa najniższa krajowa + (niewiem dokladnie czy zostalo to podniesione) ale jakieś 20gr/km.
ALIK__1 Może coś wiesz o tej firmie ale nie całkiem jest to prawdą.
W Charterze nie płacą żadnych 20 gr za kilometr tylko 16 gr + najniższa podstawa a zapomniałeś wspomnieć że większa część kierowców to Białorusini.Co chodzi o przydział samochodów to nowe w większości dostają najpierw Białorusini .
Napisałeś że firma jest z twoich stron czyli z okolic Kozienic
Nie długo mają wrócić w twoje strony tylko jeszcze nie wiem kiedy to nastąpi.
Zgadza sie, jest najniższa krajowa + ok od 16-19gr/km (ale niewiem czy stawka doszla już do 20gr/km), obecnie też doszły podwyżki, nieznaczne ale zawsze to coś jak na taki zawód (100-400zł co miesiąc) A co do tego że większość kierowców to białorusini to nie jest to do końca prawdą, jeździ ich bardzo dużo ale napewno nie więcej niż połowa. Tabor sie ciągle powiększa to i kierowców przybywa - jak nie polaków to BY, a że można ich spotkać na polskich taflach to normalka.
Co do tej nowej siedziby to też jest to prawda, narazie jest wykupiony plac ale jeszcze nic nie wiadomo kiedy bedzie coś tam robione.
P.S.. moglem sie troche zakręcić bo dużo tego bylo ale myśle że wszystko jest OK