Oto i kolejna aktualizacja tematu. Od ostatniego razu znów coś przybyło.
Tym razem będzie coś po polsku
Volvo + niskopodwoziówka
Przepłacony Ewals o którym już było głośno. Prawdę powiedziawszy RiCo wyszło mnie niewiele drożej
Magnumka z kontenerami. Ma wnętrze, tylko szyba jest ciemnawa. Na fotce wyszła niestety czarna
kolejne Volvo, z kontenerami pożyczonymi od Magnumki
Miśki źle zaparkowały więc je odholowałem
A tutaj moja pierwsza samodzielna produkcja. MB Actros z betoniarką. Jakość wykonania raczej słaba, ale jest to model dzięki któremu zmieniłem rangę z "wirtualnego" modelarza na modelarza "zwykłego". No i przekonałem się ze w 1:87 też można coś zdziałać. Całość czeka na malowanie.
Dopiero teraz przejrzałem cały temat i zobaczyłem jaką masz ciekawą kolekcję. Na uwagę załugują oczywiście Scania z Rico i Ewals. Ciekawe jest też Volvo z V.D. Vlist Polska. Ogólnie masz bardzo ładną i ciekawą kolekcję ubarwioną kilkoma rarytasami, życzę dalszego jej rozwoju
Słynny ewals to chyba najdroższy model Herpy w historii allegro ale bardzo ciekawy. Podoba mi sie ze w tym ciągniku Herpa zadbała juz o takie szczegoły jak malowane klamki, wycieraczki czy uchwyty.
I mnie Ewals podoba się najbardziej z tej odsłony kolekcji. Co jednak nie znaczy, że byłbym w stanie wydać na niego taką kasę
Dość ciekawe również F12.
W Twojej kolekcji jednak najbardziej podoba mi się to, że szybko się ona rozrasta.
Z orlenem jest tak, że nadal ćwiczę lakierowanie, naczepa miała już chyba z 3 wizyty w Docie. Poczekam chyba z tymi zabawami. Mam już zamówiony aerograf.
Co do atrapy w Volvie to sądzę, że to zasługa poczty polskiej. Paczka był troszkę potarmoszona.
No i muszę się pochwalić bo nie wytrzymam.
Postaram się w tym tygodniu zrobić jakieś fajne fotki kolekcji w całości.
Właśnie sam się zdziwiłem, że tyle tego jest.
ciekawy truck... niestety Herpa go "zepsula", wydaje mi sie ze takie detale jak halogeny powinny byc jak w oryginale! Na dachu 4 zamiast 6 a na orurowaniu nie ma nic!!
No niekoniecznie. Jak wspomniał przedmówca, jest wiele niedopracowań w tym modelu. Sam model jest ciekawy bo polski, jednak za dużo w nim niedoskonałości ("kangur" wręcz woła o pomstę do Nieba...), aby mógł kiedyś wylądować w mojej kolekcji. Chyba, że (co jest wielce prawdopodobne) model będzie szedł po jakimś czasie za grosze.
1. Masz lusterka?
2. Że tak powiem - ile za niego dałeś ?
3. Co prawda nie jest bardzo dobrze odwzorowany, ale to zaszczyt mieć taki model u siebie w domu Gratuluję i pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości