Przewozenie pilotow lub samochodow towarzyszacych jest chyba u nich praktyka - na kilku juz zdjeciach widzialem cos takiego (a to zdjatka z tym Sprinterem na naczepie i tak wyglada lepiej niz np Golf na kontenerze).
Link do dioramy "budowlanej" - od poczatku, czyli wytycznia do postawienia budynku (skala oczywiscie 1/87) - Budowa hotelu
Matik taki pomysł jest mało, że realny ale badzo często stosowany w czasie, gdy po przewozie gabarytu nie jest potrzebyny pilot i "spoczywa" sobie wówczas na naczepie. Widok dość często przeze mnie spotykany na Niemczech.
DeL M.I. mogłbyc podac strone z ktorej to wziołeś fotki ?
Fabryka wykonana jest perfekcyjnie .. Naprawde tylko pozazdroscic.
Ciekaw jestem jakie sa koszta budowy takiego "raju" ?
Niestety nie ma jak narazie w naszym kraju profesjonalnych dioram samochodowych, a i tych zabawkowych jest jak na lekarstwo, bo może raptem 2 czy 3 były prezentowane na tym Forum. Jak narazie Twoja diorama jest najbliższa pojęciu "modelarstwa" a nie zabawki lub tła do kolekcji. Za to na najwyższym, światowym poziomie robi się u nas makiety kolejowe, ale tam samochody są tylko uzupełnieniem kolei...Mam jednak cichą nadzieję że to się kiedyś zmieni i powstaną dzieła modelarskie w których to pojazdy samochodowe bedą głównymi aktorami...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości