Witam wszystkich mam problem z intarderem raz hamuje kilka razy nic nie działa.w skrzyni biegów jest stan oleju, wcześniej działał,problem zrobił się po wymiaie sprzęgła i kosza tzw.planetarki .Może elektrozawór trzeba np. wyszyścić? proszę o wskazówki pozdrawiam
[ Dodano: Wto, 01.05.2007, 21:37 ]
aha jest to F 2000 sktzynia ZF INTARDER
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jak nie dziala retarder to ci czasem nie mruga w tym czasie kontrolka od retardera. Sprawdz wszystkie wtyczki przy skrzyni może któraś jest lużna. Nie ma prawa się popsuc retarder od wymiay sprzęgła. Z twojego opisu wnioskuje ze coś nie styka
Koega pisze ze był wymieniany kosz satelitów w przekładni "duza- mała"skrzynia.A od tego moze przestac dziłać sprawdz wtyczki i zobacz czy jest sterowanie powietrzem.
_________________ Bo dory Bóg zrobił co mógł,a teraz trzeba fachowca!!
kontrolki od intardera migają gdy wlączam zapłon
(kilka razy).Nie pamiętam ale wydaje mo się na 99% że podczas hamowania zwalniaczem też migała żółta kontrolka(a czy ma świecić ciągłym czy przerywanym światwłkiem?) i jeszcze jedno co zauważyłem to intarder jak działa to działa z około 5 sekundowym opóźnieniem od momentu załączenia dzwigienki.Też mam nadzieje że to niełączą styki .Sprawdzałem i czyściłem i dalej to samo.Dochodzą tam 2 kable 2 żyłowe i 1 z powietrzem.czy w nich jest + i - ? pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 9 gości