---Witam. Dlugo mnie na tym forum nie bylo. Widze, ze pojawil sie temat ktory dotyczy rowniez mnie. Mam 26 lat, wygladam na ponad 30, jestem duzym kolesiem ostrzyzonym na krotko. Ludziom wydaje sie podejrzane na co takiemu kolesiowi moga byc potrzebne zdjecia ciezarowek. Ale to nie tylko w Polsce tak jest bo spotkalem sie z tym rowniez w Dover. "...wiesz, Mafia..."itd ze strony zagranicznych(!) kierowcow. W ogole jak chcialem zrobic w Polsce moje pierwsze zdjecie ciezarowki na postoju to mi kierowca odmowil i jest to bardzo zniechecajace ale rozumiem to i szanuje. Tu w Anglii niby jest podobnie choc ja sie z tym nie spotkalem. Pracuje tylko nocki i tak po 5 rano chodze pod niedaleka Nestle Purine i tam pstrykam. Raz tylko ochroniaz wyszedl i spytal sie co wyprawiam ale jak mu odpowiedzilem ze fotografuje ciezarowki to powiedzial ze nie ma w ogole nic przeciwko a podszedl sie spytac tylko dlatego, ze widzial kogos robiacego zdjecia i chcial wiedziec co sie dzieje bo to jego obowiazek. Pozniej nikt juz sie nie czepial. A kierowcy w tych godzinach jeszcze spia wiec nie musze pytac. W ogole mam na sobie odblaskowa kamizelke, zeby mnie ktos nie potracil i poza tym zeby jak mnie ktos zobaczyl to aby pomyslal "hmmm... jakby robil cos podejrzanego to pewnie nie chcialby sie rzucac w oczy..."
---W ogole nie macie pojecia jaki mi zaj...... pomysl podsuneliscie w tym temacie. Kupie sobie odblaskowa kamizelke (ta ktora mam to ma napisy PLATINIUM - dostalem kiedys do oleju na Orlenie) i zrobie sobie prasowanke albo jakis nadruk, cos w stylu "
www.wagaciezka.com" albo "Forum Transportowe
http://www.wagaciezka.com". Przyda mi sie to jak bede chcial robic zdjecia w Polsce.
---Odnosnie wypadow na zdjecia w grupach - zjezdzam w czerwcu do Polski na 2 tygodnie i chce zrealizowac cos co chodzi mi po glowie od jakichs 2 lat. Mianowicie chce jechac w poblize papierni do ktorych jezdzilem kiedys z moim ojcem - Mondi Packeging Swiecie, International Paper Kwidzyn oraz Krono-Span Szczecinek. Jestem z okolic Bydgoszczy wiec czy byliby chetni z tych samych okolic lub z okolic tych 3 zakladow na wspolny wypad? Pozdrawiam
(przepraszam za brak polskich liter w poscie ale moj Windows nie ma polskiego jezyka)