Jak widzicie jest to mój pierwszy post na tym forum więc: Witam Was! ale wiadomo nie o tym chciałem napisać...., lecz o w/w firmie.
Zamieszczę jedynie kilka informacji, które nie zostały zawarte na ich stronie www (bez sensu jest je powtarzać).
Czyżewski posiada w swoim taborze praktycznie tylko Volva (starsze modele FH 12 (ok. 3-4 szt.) nowe FH12 ( ok. 8 szt.), Scanie 124 Topline (2 szt.), oraz Dafy 95 Ati, XF (ok. 6 szt.) nie wymieniam mocy, bo są one bardzo różne. W chwili obecnej większość kupowanych aut to Volva, chyba że trafi się jakaś okazja to także Dafy wchodzą w grę. Ich trasy wiodą głównie do Włoch, Francji, Holandi, Belgii, wiadomo Niemiec oraz Szwajcarii, Austrii sporadycznie Hiszpanii. Jeśli się nic nie zmieniło to mieli podpisaną umowę na transport opon z poznańskiego Bridgestone`a na zachód Europy. Z reguły jak w imporcie i eksporcie mają stałych klientów. Mam kontakt z osobami, które tam pracują, bądź pracowały i sobie chwalą atmosferę oraz wiadomo zarobki, ale jak wszędzie nieporozumienia się zdarzają. Zdjęć aut nie posiadam, może się kiedyś pokuszę i pojadę na parking kilka zrobić.
Pozdrawiam G.