Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 04 cze 2007, 1:10

Użytkownik

Użytkownik

Opis trasy perfekcyjny, naprawdę czytało się to z zaciekawieniem, a dodatkowo tekst jest urozmaicony mnóstwem ciekawych zdjec co zlozylo sie na naprawde zajebistą robote :) Gratuluje pierwszej traski oraz profesjonalnego jej opisu.

I przy okazji zadam pytanie: co to za urządzenia przyklejone do szyby (te czarne i szare pudełka) ktore widzimy na tym zdjeciu:

http://img511.imageshack.us/my.php?imag ... 259xi7.jpg

Bo to umieszczone na desce rozdzielczej to chyba Tool Collect - prawda? Natomiast ciekawia mnie te dwa "pudełeczka" na szybie :)
Pozdrawiam i życzę wielu udanych tras.

Tytuł:
Post Wysłano: 04 cze 2007, 8:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To jasne to jest Gobox, czyli urzadzenie do pobierania opłat za przejazd autostradami w Austrii, a to drugie (ciemniejsze) to jest Premid, czyli urządzenie do Czech :-) Jest jeszcze Telepass, jest on kremowo-żółty, i maszynka do Francji ale nie pamietam jak sie nazywa.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 22:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6415222

Witam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam do przeczytania dalszej części opisu jak i reszty zdjęć z pierwszej trasy w moim życiu.

A więc skończyliśmy na zdjęciu z miejscowości Sanników które ukazywało skrzyżowanie z drogą na Iłów.Przypominam iż my poruszamy się po drodze 577 i zmierzamy w stronę Sochaczewa.Ten odcinek drogi to spokojna jazda żadna ciężarówka nas nie wyprzedzała ani my nie mieliśmy takiej okazji,jedynie co jakiś czas jakaś osobówka.Nawierzchnia jeszcze za Sannikami dobra,można by powiedzieć prawie jak autostrada.

Obrazek Obrazek

Kolejne zdjęcie z serii "Tata w akcji".

Obrazek

Do szkoły kolego do szkoły !

Obrazek

"Nic nie może przecież wiecznie trwać" i tak ta niby autostrada się skończyła,wracamy do polskiej rzeczywistości. :) A w oddali zauważamy Dafa który się do nas zbliża.Na drugim zdjęciu już jest blisko,moment i się wymijamy.

Obrazek Obrazek

"Pole pole łyse pole" a choinki dyndają,bo droga wiadomo jaka.

Obrazek

Polacy rodacy do szkoły,czekają na autobus do szkoły a ja zamiast budzić się o tej porze w domu jadę na miejscu pasażera ciężarówkom. :D

Obrazek

Tatę zaczęły nękać potrzeby fizjologiczne poprostu "siusiu" :wink: A więc zaczęliśmy szukać miejsca gdzie można by się zatrzymać,z 20 minut jazdy i nic żadnego pobocza żeby stanąć na boku aż wkońcu dojrzeliśmy stacje z małym parkingiem,a więc tam zjechaliśmy.Parkujemy obok Magnumki.

Obrazek

W tym czasie zrobiłem zdjęcie w środku jak i wyszedłem z auta by zrobić szybkie zdjęcie parkingu,ponieważ mnie również pęcherz wołał abym go opróżnił.

Obrazek Obrazek

Po opróżnieniu pęcherza wróciliśmy do auta,do przodu nie dało rady,ponieważ nie było miejsca więc musieliśmy wycofać.I tu już w trakcie wyjeżdżania z parkingu.I tu ku mojemu zdziwieniu zauważyłem Scanie ciągnik siodłowy z firmy "Drutex" pierwszy raz widzę od nich takie auto zawsze widuję ich MB Atego lub Iveco Eurocargo jeżdżące z przyczepami.

Obrazek Obrazek

Wyjechaliśmy z parkingu i po chwili dotarliśmy do ronda,mamy tu drogę 50 ,jak widać w lewo Płońsk a prosto my Sochaczew,co logiczne my prosto.

Obrazek

Jeszcze nie dojechaliśmy do ronda ale za to przed nami widać Dafa,którego już wyprzedzaliśmy zapewne pamiętacie,kolega nas dogonił z powodu naszej krótkiej pauzy,ale jak widać on też robi sobie pauze.

Obrazek

Znak na pierwszym planie a na drugim H.Z. Transport.

Obrazek

Dojechaliśmy do ronda stoimy i czekamy,tu już zauważa się większy ruch.Odrazu więcej ciężarówek co cieszyło moje oczy.

Obrazek Obrazek

Staliśmy i czekaliśmy a ja zrobiłem jeszcze fotke Dafowi z H.Z.,kierowca sobie zrobił drzemke na kierownicy lecz nie koniecznie,mógł sobie tylko tak chwilowo odpoczywać.Ahh te jego trąby,Vos biedny nie ma takich.

Obrazek

Wyjechaliśmy na dróżke numer "50" oczywiście stan drogi uległ pozytywnej zmianie,droga o wiele lepsza.Tu na lewo mobilki pauzują.

Obrazek

I proszę 4 ciężarówki widoczne na zdjęciu,a najbliżej bardzo ładna Premium 2.

Obrazek

Spokojnie sobie jedziemy za kolegą te 80 km/h,na kolejnym zdjęciu mamy skrzyżowanie a z naprzeciwka ładne Volvo z Łotwy.

Obrazek Obrazek

Cóż jechało się bez żadnych przeszkód,Sochaczew jak wiadomo omijamy obwodnicą.Zostało przez nas minięte rondo z drogą numer "2" gdzie droga numer "50" na chwilę zanika i znajdujemy się na "dwójce" na rondzie w prawo na Łowicz prosto na Błonie,Grójec a w lewo do miasta Sochaczew.

Obrazek

Wjeżdżamy na wiadukt który unosi nas nad drogą "705".

Obrazek Obrazek Obrazek

Dojechaliśmy do ronda gdzie droga 50 znów powraca,prosto na Błonie,lewo do Sochaczewa a w prawo na Grójec,my jak wiadomo w prawo na Grójec.A na rondzie uchwycony roburek prawie taki jak nasz z DHL'u i 2 FH'acze.

Obrazek Obrazek Obrazek

Wyjechaliśmy z rodna i wreście jakaś szeroka dróżka,przynajmniej jest pobocze.Przed nami czyściutko więc śmigamy,jedynie później misiaczki po lewo się pojawiły a takto droga okej.

Obrazek

Na prawo stacja,kolega z roburka DHL zjechał na tankowanie.

Obrazek

Jedziemy jedziemy,zgłodniałem więc zjadłem sobie kanapkę i rozkoszowałem się odgłosem pracy silnika,widoki z drogi.

Obrazek Obrazek

Miejscowość Sielice a kolejne zdjęcia przedstawiają zestawy wymijające nas.

Obrazek Obrazek Obrazek

Natura czyli uroki Polski.

Obrazek Obrazek

Kolega z Ameryki z Sovotransavtu :wink:

Obrazek

Spojrzenie na lewo i kolejne zdjęcia przedstawiające drogę a następnie spojrzenie w prawo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Zpowalniacz ruchu :| Lecz dużo nam nie przeszkodził,lewy pas wolny i kierunkowskaz i zpowalniacz został wyprzedzony,później już tylko w lusterku się oddalał.

Obrazek Obrazek Obrazek

Dalej mkniemy przed siebię i dojeżdżamy do miasteczka Wiskitki.Po lewo kościół,następnie w centrum Wiskitków po prawo kościół,po lewo mam remize strażacką i jakieś centrum budowlane.

Obrazek

Wyjechaliśmy z Wistków a wjechaliśmy do Starych Kozłowic,godzina ok 7:40.Jazda już z wolniejszą prędkością,niedługo wjedziemy do Żyrardowa.

Obrazek Obrazek

Czekający na autobus do ukochanej szkoły.

Obrazek

Mobile jadą.

Obrazek Obrazek

Żyrardów wita ! Moim zdaniem ładne miasto,co ciekawe tego dnia mieszkańcy organizowali tam protest,polegało to oczywiście na blokowaniu drogi ale na szczęście w późniejszych godzinach a dlaczego ? A dlatego iż droga została puszczona przez środek miasta.Przeż Żyrardów przejechaliśmy spokojnie i w miarę sprawnie bez żadnych korków.A oto i zdjęcia z przedmieści.

Centrum i 105-tka.

Mobile jadą ! A jeden z nich to Scania V8 480 :D

Obrazek Obrazek

No można powiedzieć tunel.

Obrazek

I mamy skrzyżowanko z drogą 719 w lewo Warszawa w prawo Skierniewice a prosto tam gdzie my się kierujemy Grójec.

Obrazek

MC i ja bez głowy.

Obrazek Obrazek

I już powoli wyjeżdżamy z Żyrardowa.

Obrazek Obrazek Obrazek

Wyjechaliśmy z Żyrardowa,8 km do Mszczonowa,36 do Grójca,103 do Mińska Maz.,koniec miasta więc można przyśpieszyć.

Obrazek Obrazek

Znów zdjęcie tajemnicze taty w akcji a za oknem widoki a w lustereczku mamy Volkswagena LT.

Obrazek

Bajorko :)

Obrazek

Ahh te 105-tki.

Obrazek

Jedziemy jedziemy,wyprzedzamy Stara,gazuje kolega gazuje.Droga jak widać wzorowa,z poboczem,nawierzchnia elegancka.

Obrazek

Po lewo jak i po prawo parkingi zapełnione ciężarówkami.

I koledzy przed nami kolejne skrzyżowanie prosto-Grójec w lewo Budy Mszczonowskie a w prawo Mszczonów,dziwne bo jeśli na Mszczonów to się odbija w prawo w drugą stronę,ale po obejrzeniu mapy widzę że można i tą drogą dotrzeć ponieważ później skręca na Krzyżówke,ale nie jest do bliżej.No ale wracając do trasy wiadomo my dajemy prosto na Grójec.Znaki pokazują że jesteśmy w miejscowości Słabomierz.

Obrazek Obrazek

Po lewo widać jakieś zakłady.

Obrazek

I mamy kolejne skrzyżowanie a właściwię się do niego zbliżamy a na tym skrzyżowaniu w lewo jest droga gminna na Budy Mszcznowskie a w prawo mamy zjazd na drogę międzynarodową numer 8 "E67" po daniu w prawo jedzię się na Wrocław.A my ciągle prosto na Grójec,Mszczonów i Warszawe :)

Obrazek

Minęliśmy skrzyżowanko i zaczynamy się unosić nad tą trasą,dwu pasmówka świetna sprawa tak powinny wyglądać wszystkie drogi i widoki tu mamy z góry mamy ładne.Na trzecim zdjęciu widać też dróżkę na Budy Mszczonowskie.

Obrazek Obrazek

Przejechaliśmy nad "ósemką" i teraz mamy kolejne skrzyżowanie lecz tym razem o ruchu okrężnym i wygląda to następująco w lewo mamy na Warszawe przyczym wjeżdżamy na droge numer 8 "E67" prosto mamy na Kuranów a w prawo na Grójec drogą numer 50 czyli nadal tą samą.I to zdjęcia z dojazdu do ronda.Tam gdzie my się kierujemy co widać na trzecim zdjęciu jakiś koreczek się tworzy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Zjechaliśmy z ronda i jak widać trochę ciasno ale nie stoimy,jeszcze jedziemy z małą predkością,lecz jedziemy.Na drugim zdjęciu widać ciekawy widać tam taki znak są na nim drogowskazy międzyinnymi do Urzędu miasta,Mostvy i FM Logistics i chyba jeszcze jakiś innych firm,nie wiedziałem że Mostva ma tu oddział swój,gdy stałem przy tym znaku nie zrobiłem zdjęcia ale kiedy o tym pomyślałem nie zdążyłem bo już go mineliśmy.

Obrazek Obrazek Obrazek

W tym momencie zatrzymaliśmy się zaczęło się stanie i takie zdjęcie sytuacji z tyłu w pierwszej chwili myślałem że ta Scania za białym Dafem to od braci Michalec.

Obrazek Obrazek

Przed nami pełno kolegów i pewien znak ostrzegający o sygnalizacji,czyli wiadomo już jest co jest powodem naszego stania.

Obrazek

Logo firmy na drzwiach i Tatko W Akcji.

Obrazek Obrazek

Po 5 minutach dojechaliśmy do światełek w prawo można było się udać do centrum a w lewo do dzielnicy przemysłowej gdzie międzyinnymi znajdowała się właśnie Mostva i FM Logistics a prosto Grójec. :)

Obrazek

Volvo FH 520 Panas Transport :D Piękny samochód.

Obrazek

I tym ciekawym zdjęciem kończe kolejną część mojej recenzji,za co przepraszam.Napewno do końca tygodnia pojawi się już kolejna część ostatnia,czeka mnie jeszcze dużo pisania i wrzucania zdjęć.Spodziewajcię się w piątek lub sobotę kolejnej części.

Pozdrawiam !

MERCEDES-BENZ Actros 2540 L <48-355> Vos | Logistics

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 22:54

Użytkownik

Użytkownik

:wink:

[ Dodano: Sob, 09.06.2007, 22:59 ]
Oczywiśćie druga cześć traski jest równie dobrze i profesjonalnie opisan jak pierwsza :!: Ja jednak nie mogę doczekać sie zdjęc i opisu z rozładunku oraz z "bazy" Vos Logistics :? 3-maj tak dalej Matez

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 23:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bardzo szczegółowo opisujesz swoją krótką, aczkolwiek ciekawą trasę, tylko szkoda, że znowu trzeba czekać kolejny tydzień na trzecią, myślę, że ostatnią część Twojej pierwszej trasy. Najbardziej mi się spodobał oczywiście zestaw z Panas. :wink:

Fotogaleria, Trasy - zapraszam do przeglądania i komentowania.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 cze 2007, 0:06

Użytkownik

Użytkownik

Matez zestaw PANASa jest super bo jest z mojego miasta.POzdraiwma niezłe foteczki i fajna traska.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 cze 2007, 9:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
Bardzo szczegółowo opisujesz swoją krótką, aczkolwiek ciekawą trasę, tylko szkoda, że znowu trzeba czekać kolejny tydzień na trzecią, myślę, że ostatnią część Twojej pierwszej trasy.
Cięzko się nie zgodzić. Trasa opisana w sposób bardzo szczegółowy, dużo klimatycznych zdjęć. Podoba mi sią, i myślę, że kiedy wrócę z UA to przeczytam kolejną część. Może uda spotkać się w wakacje na szlaku? :wink: Powodzenia!

Tytuł:
Post Wysłano: 10 cze 2007, 10:45

Użytkownik

Użytkownik

Ja też z niecierpliwością będę czekał na kolejną część opisu Twojej trasy. Tak jak koledzy napisali, Twój opis jest bardzo szczegółowy i ciekawy. Podobają mi się bardzo zdjęcia znajomych mi okolic. Szczególnie zdjęcia ronda, na którym raz zdarzyło nam się nie wiedzieć gdzie jechać. :P

Tytuł:
Post Wysłano: 10 cze 2007, 17:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

A ja myslalem ze dokonczysz to recenzje a jednak dalej bedziesz trzymal nas w niepewnosci. Tak jak poprzednia czesc to rowniez szczegolowo opisana i dodane wiele ciekawych fotek. Widac ze troche cfaniaczyles bo siedziales sobie w kabinie a rodacy musieli isc do szkoly :D No coz czekam z niecierpliwoscia na kolejna odslone tego wypadu. Aha oczywiscie Panas najlepszy. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 16 cze 2007, 1:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Nyska V8 Tandem

Matez, opisałeś świetnie tą trasę, napewno nie będzie to twoja ostatnia... :wink: czego ci życzę...