Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 cze 2007, 12:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8924601

Witam! A wiec znalazłem chwile czasu (wkoncu) aby opisac zeszłoroczna trase w wakacje, ktora wiodła do Francji z moim braciakiem.

Do boju :D

Rano wyjezdzamy z domciu i ciagniemy w strone Minska Mazowieckiego na baze. Troche mniej niz 2 godzinki i bylismy na miejscu. Braciak zalatwił co mial zalatwic w biurze i zaczelismy przerzucac rzeczy do kabiny. Na poczatku oczywiscie bez fotki sie nie obeszło:
Obrazek

Po chwili dzwoni Luke i Dawid ze juz na nas czekaja w Zakrecie na BP. Troche sie chlopaki zdnerwowali bo na bazie zeszło nam sie jeszcze z 1h co dalo 2h czekania na nas :D
Tutaj jeszcze dwie foki z bazy:
Dafik XF95 i Magnumka tzw. w firmie Hiszpana :D
Obrazek Obrazek

Wreszcie wyjechalismy z firmy. Dzwoni niecierpliwy Luke za ile bedziemy,bo on film bedzie nagrywał, mowie mu ze juz wyjezdzamy z Minska. Dolecielismy do Zakretu, w krzakach siedzi Luke z Dawidem, jeden nagrywa a drugi robi fote. Ładnie im pomachalem i polecielismy pchac sie w poranne korki w Warszawie. Wlocik do Warszawy:
Obrazek Obrazek

Na CB trafił sie bardzo miły kierowca z FH i pociagnał nas za soba inna, w ogole nie zakorkowana droga. Wylecielismy w kierunku Błonia. Poprzedni kierman naszego Mana nie rozladowal sie wiec niestety musielismy zrobic to my. Na firmie ciasno jak cholera, no ale jakos dalismy rade. Zdjecie rozladowanej juz przyczepy:
Obrazek

Rozladowali, ja pozamykalem drzwi z tylu, a braciak pobiegł po papiery. Potem udalismy sie na zaladunek do firmy GEFCO w jakiejs nie wielkiej wsi kolo Lodzi.
Bylo chyba ze 20 ramp a przy nich tylko jeden, samotny Manik F2000, druga fotka to wnetrze naszej granatowej strzały:
Obrazek Obrazek

Uwineli sie bardzo szybko, zaladowalismy, pozamykalismy i ciagniemy w strone Zgorzelca. Kilka zdjec podczas jazdy:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazekb Obrazek

Droga przebiegała nam wysmienicie. Zadnych korkow, nic, zero :) Braciak zapowiada 45 minut pauzy nie daleko Wroclawia. Jednak jeszcze przed pauza wjezdzamy do jakiejs wsi, a na CB nagle tekst:
"Chyba Łoś komuś spier**lił" :D
Hehe my myśluimy ciekawe o co mu z tym łosiem chodziło, za chwile dojezdzamy do rondka, patrzymy a po polu sobie grzecznie(blisko drogi) biegni łoś. Nie chcialbym wiedziec co by sie stało jakby ten łoś na droge wyskoczył.Czas na pauze, stanelismy na BP i poszlismy na obiado-kolacje. Najedlismy sie tak, ze pozniej sie ruszac nie moglismy :) Po powrocie zostało nam jeszcze jakies 10 minut stania, wiec zrobilem fotke i postalismy troche przed samochodem rozmawiajac o wszystkim i niczym :D
Obrazek

Butujemy na Wrocek. Dziury, swiatła i odwrotnie :D no ale jakos to zwalczylismy. Wylecielismy na A4 i sobie jechalismy pomaluśku az do czasu gdy trzeba było stanac na 9h. Tak tez zrobilismy na nie wielkiem parkingu przy A4, gdzie chyba my zmiescilismy sie jako ostatni zestaw. Wyciagnelismy telewizornie, wypilismy po małym piwku i poszlismy w kimono. Rano wstalismy, odsłaniamy firanki a za oknem przepiekne sloneczko, a przez boczne okna słychac piekne wycie opon ciezarowek :D Ubralismy sie, umylismy zjedlismy sniadanko i rułaaa na granice. W Boleslawcu mala stluczka dwoch osobowek, ale przeszło to w miare szybko wiec duzo czasu na tym nie stracilismy. Dojechalismy do granicy, na drugim zdjeciu widac jak trzepia kiermana z Delty
Obrazek Obrazek

Wbijamy do Niemiec. Na dworze goraco jak cholercia, ale dzieki Bogu klimcie mielismy wiec... ;)
Obrazek Obrazek

A po drodze to co szwaby lubia najbardziej... STAU
Obrazek

Po 4:30h jazdy od granicy przyszedł czas na pauzunie, podczas ktorej przegryzlismy cos, noi jakies fotki trzeba było zrobic:
Obrazek Obrazek

No coz, trzeba sie zbierac, mkniemy dalej. Podczas jazdy zrobilem zdjecia paru widoczkow, na pierwszym zdjeciu, delfinek jadacy z nami bardzo chcial miec zdjecie na tle autostrady :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Gonimy gonimy... Awaryjki <> <> <> i stoimy :D STAU :D Powodem był wypadeczek, ukazany na drugim zdjeciu:
Obrazek Obrazek

W korku stalismy jakies 10-15 minut. Jadac sobie grzecznie dalej dogonilismy kiermana z Polski, z ktorym przez jakis czas sobie jechalismy umilajac droge rozmowa na CB. Jechał on Manem F2000 norka.
Obrazek

Tak sie ladnie zlozyło ze on w tym samym czasie co my musial wykrecic pauze, wiec zjechalismy na tanksztele i odstalismy te 45 minut w ogromnym upale.Zdjecia z parkingu. 2 pierwsze zdjecia, to nie wiem co to było, ale było bardzo duze
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

"Danieel koniec fot, ruszaamy" :D Słowa braciaka wołajacego mnie z drugiego konca parkingu :D Wyjezdzamy z parkingu, przed nami kolega z Polski swoja norka,a ja z aparatem w reku robilem zdjecia
Obrazek Obrazek Obrazek

-"Dobra panowie, ja zaraz tutaj zjezdzam, 3majcie sie tam powodzonka"
-"Dzieki kolego i wzajemnie, powodzonka"

Takimi słowami pozegnalismy sie z kolega z Mana. Jedziemy sobie sami, caly dzien zlecial nawet niewiadomo kiedy, ale takie zycie kierowcy :D
Obrazek Obrazek

Noc nadchodzi.. Robimy 9h na nie wielkiej tanksztelce, na ktorej oprocz nas nie było ani jednego polaka. Rano obudzilo nas pukanie do drzwi, zrywam sie odsłaniam firane:

-"Czesc kolego, nie bedziesz moze zaraz ruszał bo ku*wa miejsca nigdzie nie ma i bym zajal Twoje miejsce"
-"Jak chcesz to czekaj jeszcze jakies 20 minut, bo mi sie pauza rysuje"

Delikatnie mnie koles wkurzył bo mogłem jeszcze troche pospac :P Ale coz.. Wstalismy, ubralismy sie, szybie myju myju i rura.
Tutaj jak widac mamy juz Francje.
Obrazek Obrazek Obrazek

Kto pierwszy do bramek ten lepszy :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Wreszcie dojechalismy na rozladunek. Miasto Enery. Firma nie mala, wiec trudnosci ze znalezieniem nie bylo. Tutaj zdjecia juz na terenie firmy pod rampa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjeli z przyczepy. Braciak mowi siadaj za fajere :D Ja oczywiscie banan na gebie :D Odjezdzam, braciak zamknał drzwi i ustawiam sie w wyznaczonym miejscu zeby odpiac przyczepe. Sama solowka podjechalem pod rampe i zaczeli rozladowywac. Po rozladunku spowrotem pod przyczepe, szybko po papiery i ciagniemy na zaladunek do VESOUL.
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Nie przyjemny widok dla fanow Volva ;) Drugie zdjecie, TGA i bardzo ładna eRka, szkoda tylko ze fotka taka dupna :(
Obrazek Obrazek

Na kolejnych zdjeciach przedstawione sa roboty drogowe, ktore mijalismy po drodze. Do VESOUL juz calkiem nie daleko :)
Obrazek Obrazek

W miare ładnie ustrojone rondko i jeszcze pare fotek truckow w drodze do Vesoul:
Obrazek Obrazek Obrazek

Dojechalismy do Vesoul. Ogromna strefa przemysłowa. Najpierw stanelismy na parking na terenie firmy i poszlismy z papierami, a pozniej szukalismy rampy dla nas wyznaczonej.
Obrazek Obrazek

Scania 4 580 V8, Scania R420 i Stralisek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zaladowali nam jakiegos badziewia na samochod, a z przyczepa kazali pojechac pod inna rampe w drugi koniec firmy. Samochody stojace obok
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Takie maszyny kreciły sie na tereni firmy, na drugim planie koledzy z Otwocka ładujacy sie do Polski.
Obrazek

I tym zaladunkiem panowie, narazie koncze recenzje. Reszte dopisze w najblizszych dniach, jesli tylko znajde czas. Pozdrawiam noi prosze o komentarze :)

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 12:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Jak zwykle wzorowy opis i zdjęcia. Bardzo ładne auta spotkałeś na swojej drodze ale 580`tka tak wymiata. Czekam niecierpliwie na dokończenie recenzji :P

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 14:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Mercedes

Bardzo dobra recenzja :D duża ilość zdjęć i dobrze opisana traska! Ja równierz bede z niecierpliwoscią czekać na dokończenie recenzji! :) Pozdrawiam :)

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 15:05

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
2 pierwsze zdjecia, to nie wiem co to było, ale było bardzo duze
To jest gondola, urządzenie elektrowni wiatrowej do której przymocowane jest śmigło.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 15:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3902780
Samochód: FH Erło 5

Cytuj:
Zdjecia z parkingu. 2 pierwsze zdjecia, to nie wiem co to było, ale było bardzo duze
To jest część elektrowni wiatrowej - generator?

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 15:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2792260

Bardzo ładna trasa i jest dobrze opisana . Bardzo dużo ciekawych sprzętów spotkałeś. Czekam na kolejne trasy . Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 16:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

I ja rowniez pochwale Ciebie za ta recenzje. Fotki moze nie najlepsze ale wiadomo z samochodu nie da sie inaczej ale za to opis bardzo staranny i przejrzysty. Jedyny taki maly minusik to to ze fotki otwieraja sie w tak duzych rozdzielczosciach. Czekam na dalsza czesc. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 cze 2007, 16:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3620097
Samochód: Astra GSi 16v

Bardzo fajny opis, ciekawie sie czytalo i świetne niektore zwroty, ten z "bananem na gebie" mnie rozwalil :D Fajnych fotek porobiles i widze, ze pomyklaes przez Wawe po znajomych mi okolicach :)

Big wheels keep on turning...

Tytuł:
Post Wysłano: 14 cze 2007, 14:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Opis trasy jest naprawdę bardzo ciekawy, takie to aż miło się czyta. Zdjęcia robione z auta najlepsze nie są, ale za to przedstawiają ciekawe widoczki i ładne zestawy, za co należy Ci się duży plus. Pokażesz nam zdjęcie i filmik nakręcony przez chłopaków w Zakręcie? Czekam na dalszą część recenzji. :wink:

Jakbyś mógł to dawaj następne zdjęcia w mniejszej rozdzielczości, bo trzeba się nieźle myszką nalatać żeby całe obejrzeć.

Fotogaleria, Trasy - zapraszam do przeglądania i komentowania.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 cze 2007, 15:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak otworzycie zdjecie to kliknijcie prawym przyciskiem myszy i wybierzcie POKAZ OBRAZEK.Wtedy zdjecie bedzie male.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 cze 2007, 19:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

nie no poprostu nic do zarzucenia opis extra i fotki rowniez nie moge doczekac sie 2 czesci oby tak dalej

C+E:09.09.2010r.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 cze 2007, 20:20

Użytkownik

Użytkownik

Super opisana trasa dużo pięknych fotek dla mnie bomba
a swoją drogą twój brat jeździł wcześniej Renault Magnum jak się nie mylę.

Co nas łączy? Miłość do Ciężarówek która nigdy sie nie skończy..

Tytuł:
Post Wysłano: 15 cze 2007, 0:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zgadza sie. Moj brat w firmie A.M Transport jezdzil na skoczka, dlatego tak czesto zmieniał auta.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 cze 2007, 8:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Trasa opisana śwetnie! Bardzo dużo ciekawych i ładnych zestawów udało Ci sie dorwać :)

Tytuł:
Post Wysłano: 26 cze 2007, 13:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Kolego ja kieruje do Ciebie zapytanie. Kiedy dokonczysz nam ta recenzje bo bardzo chetnie poczytalbym dalszy opis trasy. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 cze 2007, 16:11

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo fajny opis trasy. Fajne są te dialogi ktore napisałes, no i foty tez spoko.

Oby wiecej takich tras dla ciebie, a dla nas recenzji. Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 26 cze 2007, 20:38

Użytkownik

Użytkownik

http://zapodaj.net/viewer.php?id=526DSCN0598.JPG <-- to zdjecie było na granicy? Cos słaba ta granica i bez kolejek, gdzie tak jest? :)

Tytuł:
Post Wysłano: 26 cze 2007, 20:52

Użytkownik

Użytkownik

na moje jest to Zgorzelec

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]