Znowu palnąłem głupote
(ja mam jakiś wrodzony dar do tego)
Cytuj:
mi się jednak wydaję ze HitmaN swoim tekstem tylko podkreślił jak niektórzy wyobrażają sobie ten ciężki fach ale sam doskonale rozumie o co tu biega.
To jest ta złota myśl która mną kierowała gdy pisałem tego posta (dzięki
Ksz za zrozumienie) . Bo mi osobiście wydawało (ale mogę sie mylić) się że mycie auta (tak samo jak OC) należy do obowiązków kierowców, i sam się tak nastawiłem że to będzie mój obowiązek i koniec. A jeśli trafie do firmy gdzie będą ludzie od tego to dobrze a jestem nastawiony na scenariusz że sam to będę musiał robić.
Cytuj:
to ciężki kawałek chleba i jeżeli będziesz w tym zawodzie pracował to po latach przyznasz mi rację
Nie będe pisalem że wiem bo tak naprawde nie wiem i mam zamiar się przekonać jak najszybciej. Jestem więcej niż pewny że przyznam Ci rację.
Cytuj:
Jak kolega HitmaN wyobraża sobie ten zawód ?,cały tydzień w trasie,zjazd w sobotę,do wieczora tyra (umyć ciężarówkę to nie jest 30 min),na noc do domu.
No tu jest 100 % racji jeśli ma się rodzine to wiadomo że człowiek chce z nią spędzić jak najwięcej czasu a nawet jak sie jej nie ma to chodźby pobyć w domu.
Cytuj:
Kolego HitmaN czy nie wydaje Ci się że to właśnie szefom marzy się wygodne życie i taniej będzie jak szofer umyje auto i najlepiej jak sam wymieni olej ?
Poraz kolejny przyznam Ci rację i szczerze powiem że nie patrzyłem jeszcze na to z tej strony.
Cytuj:
Edytowałem,sorry troszke mnie poniosło w zasadzie nie pisze agresywnych postów,ale wczoraj wróciłem z Białorusi a dzisiaj cały dzień tyrałem z mechanikami przy moim aucie,tak że temat dla mnie na czasie.
No niestety nie było mi dane widzieć pierwszej wersji ale może to i lepiej. Ale chciałem jeszcze dodać że doskonale Cie rozumiem że przyejżdzasz na baze i masz kompletnie dość i chcesz zrobić co zrobić i iśc do domu i zapomnieć o tym wszystkim. Wiem dobrze że i mnie spotkają takie chwile .
Cytuj:
Tym co napisałeś,rozbawiłeś mnie do łez i uświadczyłeś w przekonaniu że nie masz zielonego pojęcia na temat pracy kierowcy ciężarówki.
I tu wyciągnąłeś na wierzch to co mnie najbardziej boli. Bo mimo wszystko to tak naprawde ja dalej nie wiem tak do końca jak wygląda praca kierowcy ciężarówki, i problem w tym że niebardzo mam się skąd dowiedzieć (a bardzo bym chciał) . Jedynie tu na forum mogę poczytać posty
Cyryl-a czy własnie Ciebie
DRIVER1965 (i innych kierowców na forum których niestety nie ma zbyt wiele) i zawsze dają mi dużo do myślenia.
Tak na koniec chciałem dodać że staram się nie patrzeć na transport przez "różowe okulary" tylko pomyśleć jak to jest naprawde. Że jazda cieżarówką to nie tylko mknięcie po malowniczych okolicach w zachodzie słońca, tylko cieżka praca rozładunki, załadunki, awarie itp. I dlatego jestem tu na forum żeby dowiedzieć się maksymalnie dużo na temat transportu żeby w przyszłości miec łatwiej, choć i tak wszystkiego się bedę dopiero uczył to będzie dlamnie wszystko nowe. I nie jestem z tych co sobie ubzdurali zawód kierowcy po obejżeniu jakiegoś filmu ale od tak bo pewnego dnia stwierdziłem że tu super zawód jeźdze sobie tu i tam zwiedzam itp. Tylko chciałem to robić od najmłodszych lat, jak byłem mały to zawsze w wiadomościach mówili o kilkunasto kilometrowych kolejkach na granicach że kierowcy stoją i marzną a ja dalej swoje i wciąż mie mam zamiaru z tego rezygnować. I wiem że życie "nadzieją i marzeniami" może sie nie za ciekawie skończyć.
Szerokości
DRIVER1965 w poniedziałek
Preferez-vous predre 5 minutes ou 50 ans ?
verlieren Sie lieber 5 Minuten oder 50 jahre ?
Wolisz stracić 5 minut czy 50 lat ?