Strona 11 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1378 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 17 sie 2007, 17:20

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Pojazd: Volvo FH12 420 Globetrotter
Firma: -
Kraj: Polska (PL)

Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, 15:36 przez Mca, łącznie zmieniany 1 raz.

Użytkownik

Użytkownik

No nie powiedzial bym, kilka razy widzialem jego oferte to ceny mial wyższe niz w Montichiari z Pezzaioli. I nie podoba mi sie to jego lakierowania, na dwuletniej naczepie w bardzo duzo miejscach odchodzi lakier :(

Hefter ma jedna używaną naczepe od Rocka i jedna srebrno-seledynowa od Hussleina. Ale to są naczepy kupione od tych firm po kilkuletniej eksploatacji w Rosji. Wiec na temat stanu technicznego lepiej przemilczec :)

Tytuł:
Post Wysłano: 17 sie 2007, 18:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Cytuj:
Toreba wiesz z jakiej firmy ona była? I czy mógłbyś trochę opisać ten zestaw? Rolling Eyes
Firma KNEZ.A z jakiego kraju...?Dobre pytanie :mrgreen: Nie pamiętam :roll: .Zestaw.Hmmm.Naczepa Czerwona z tyłu napisane KNEZ.Co do Scanii to R500 Topline o czym już pisałem.Na grillu miała szare jakby pioruny.Tylko takie złączone.Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ale spoko ;D Musiałbym to pokazać.Może znajdę w internecie to Ci pokaże :wink: Pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 17 sie 2007, 18:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Ostatnio miałem okazję widzieć 5 camnionów od Bardiego na A2 leciały z bydłem prawdopodobnie do Magribu. Kolego livestock nie wiesz może czy Bardy zabiera może na powrót cielęta z Litwy albo Estonii? No i najważniejsze posiadasz może jakieś zdjęcia?
Cytuj:
No nie powiedzial bym, kilka razy widzialem jego oferte to ceny mial wyższe niz w Montichiari z Pezzaioli. I nie podoba mi sie to jego lakierowania, na dwuletniej naczepie w bardzo duzo miejscach odchodzi lakier Sad
No ale ma tańsze naczepy niż np. Companjen i można u niego zamówić naczepę lakierowaną oryginalnie w Italii. Co do jego malowania to również nie jestem przekonany bo widziałem nowe naczepy od niego gdzie złazi lakier. Hufnera naczepy można nabyć w Legden bo on od niego berze nowe.
Cytuj:
Ale to są naczepy kupione od tych firm po kilkuletniej eksploatacji w Rosji. Wiec na temat stanu technicznego lepiej przemilczec
Muszę Ci powiedzieć, że mamy jedną używkę od Rocka i zero problemów, leżała nawet na boku bo ją kierowcy wywalili z cielętami, tylko że ona nie jeździła na Rosję tylko cielaczki woziła.

Użytkownik

Użytkownik

To fakt, duzo zależy od tego gdzie naczepa jeżdzila i od kierowcy. Jezeli jest obsługiwana właściwie i smarowana to wytrzyma kilkanaście dobrych lat.
A jak kierowca od pługa oderwany i zapomni wyciągnąć bolcy raz po raz no to po paru latach, mozna ją oddać do przetopienia. :)

Jakies zdjęcia sie znajdą, muszę tylko dobrze poszukac. :?

Jesli chodzi o Bardiego, to 2 tygodnie temu dostał duże zlecenie od Francuskiej firmy na transport jałowek cielnych Charolais do Belgorodu.
Wysyła 10 camionów tygodniowo, po 5 w konwoju. Na pewno te kolego widziałes.
Wymienił nawet tabor na nowe naczepy Pezzaioli.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 sie 2007, 20:28

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Co do jego malowania to również nie jestem przekonany bo widziałem nowe naczepy od niego gdzie złazi lakier.
Wystarczy wypianować całą naczepe środkami dezynfekującymi typu soda(1% dla dezynfekcji rąk,2% dla dezynfekcji zestawu i pomieszczeń) i po lakierze nie ma śladu :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 17 sie 2007, 21:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wysyła 10 camionów tygodniowo, po 5 w konwoju. Na pewno te kolego widziałes.
Wymienił nawet tabor na nowe naczepy Pezzaioli.
Dokładnie widziałem 5 Dafów, dwa chyba były z przyczepami i trzy z naczepami. Nie wiesz kolego czy Bardy również najmuje transport a może nadąża objeżdżać swoimi autami?
On teraz wziął te nowe Pezzaioli Portable Palet z otwieranym całym tyłem i gęsiom szyjną również otwieraną. Z tego co wiem Bardy uczestniczy tam jakoś w wysyłce krów do USA i Grecji. Ma nawet swoje boksy w samolotach.

Tytuł:
Post Wysłano: 18 sie 2007, 13:41

Użytkownik

Użytkownik

Bardy bardzo zadko najmuje transport a szczególnie do takich zleceń :) Dokupil troche nowego sprzetu a stare naczepy zabrał Hefter.

Nic mi nie wiadomo wysyłce jałówek do USA i Grecji, wiem tylko że Rosjanie zamówili pare samolotów prosiaków z Kanady i Bardy je wtedy przewozildo Rosji.

To fakt, nowe Pezzaioli są przystosowane do załadunku palet z tyłu i mają podwójne drzwi nad siodłem - a nie pojedyńcze tak jak Michieletto

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 10:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wczoraj byłem na bazie w Chlastawie gdzie na pojeniu było 5 aut od Bardy Bresse. Francuzi wieźli jałówki cielne Charolais do Rosji oczywiście. Tak jak livestock mówił bardzo dużo małżeństw jeździ w tej firmie, jedno miało nawet fajnego psa takiego pudla. Na bazę przyjechała też francuska telewizja w celu sfilmowania całego odpoczynku z tego co się dowiedziałem, towarzyszom całemu konwojowi przez całą trasę i jadą za nimi do samej Rosji.
A nie wiesz livestock kiedy Bardy będzie miał do sprzedania następne naczepy?

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 14:02

Użytkownik

Użytkownik

Ze dwa lata nimi napewno pojeździ :? Tylko że te naczepy mają dodatkowo dzieloną połoge za siodłem ( w części tylnej mają dwie windy, i tak samo dach jest w trzech częściach ).
Nie jestem pewien czy to się właśnie nie nazywa u Pezzaioli Combitrans.
Naczepy są na kołach 19,5 - a jak sie jeździ na Rosę to jest mały problem z wysokością.

Też słyszałem że gdzieś w Polsce robią odpoczynk i po 24 godzinach jadą dalej do Rosji. To jest jakaś baza w zachodniej Polsce.

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 14:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Też słyszałem że gdzieś w Polsce robią odpoczynk i po 24 godzinach jadą dalej do Rosji. To jest jakaś baza w zachodniej Polsce.
Ta baza nazywa się Anipol znajduję się ona w Chlastawie. Jest to mała wioska niedaleko Świebodzina, do Nowego Tomyśla na autostradę A2 mają stamtąd 34 km. Właśnie tam wypada im 28 godzin jazdy więc muszą poić i karmić jałówki. Wczoraj na bazie było 150 szt bydła.
Nie orientujesz się czy Rock albo Hefter robią też w Polsce pojenie?

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 14:26

Użytkownik

Użytkownik

Dokładnie, podobno dużo transportów tam zajeżdza.
Cześto widzę dużo camionów zagranicznych firm w tamtym rejonie.

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 14:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Widzisz pewnie tam zagraniczne auta bo to główna trasa na Świecko. A Anipol jest ostatnią bazą w drodze do Niemiec na DDRach nie ma żadnej. Zajeżdżają tam też z cielętami jak jadą z Litwy albo Estonii.

Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 14:53

Użytkownik

Użytkownik

Też byłeś tam wczoraj na pojeniu? Widziałeś może jakieś ciekawe zestawy?

Tytuł:
Post Wysłano: 24 sie 2007, 12:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Też byłeś tam wczoraj na pojeniu? Widziałeś może jakieś ciekawe zestawy?
Ja tam przejeżdżałem i ujrzałem, że stoją auta od Bardiego więc wstąpiłem pogadać z racji tego, że znam właścicieli. Oprócz zestawów francuskich nic więcej nie było, szkoda że nie miałem aparatu bo bym trochę zdjęć porobił. W drodze powrotnej mijałem Volvo od Kaczmarka (JMK) oraz Scanię R580 z Niemiec ale nie zdołałem zobaczyć z jakiej firmy. My w Polsce nie robimy pojenia tylko w Niemczech bo nam czasu starcza jak jedziemy z Polski z cielętami. Jutro jadę do Głowna to przypuszczam, że trochę zdjęć zrobię.

Zdjęcia z wyjazdu do Głowna:

Obrazek

Pojazd: Iveco Stralis 480
Firma: Obrót Zwierzętami - B. i K. Świderscy S. J

Obrazek

Obrazek

Pojazd: Scania 164L 480 Topline
Firma: OPOZH Głowno

Obrazek

Pojazd: Volvo FH 440 Globetrotter
Firma: OPOZH Głowno

Tytuł:
Post Wysłano: 26 sie 2007, 19:19

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Pojazd: Volvo FH16 520 Globetrotter
Firma: Kacprzak

Obrazek

Pojazd: DAF 85Ati 330
Firma: Kacprzak

Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, 15:40 przez Mca, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 27 sie 2007, 12:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9590680
Samochód: Żółty

Zestaw Scania 164 + zabudowa PEZZAIOLI złapany przeze mnie na pompie pod Padva:
Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 27 sie 2007, 12:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2792260

Witam po dłuższej przerwie . A więc byłem na wakacjach i zrobiłem parę fotek ładniejszych zestawów .

Obrazek

Pojazd: Daf 95XF 430 Euro 3
Firma: -------

Obrazek

Firma: -------

Obrazek

Firma: Piemontes

Obrazek

Pojazd: Volvo FH 480 Euro 5 Globetrotter XL
Firma: Parkur

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sie 2007, 13:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13717229

Obrazek
Pojazd Scania R500 V8
Miejsce Serock

Mam jeszcze pytanie może było ale ja nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi, jaką wysokość maja te naczepy z podnoszonym dachem??, i ile ładunku wozi się na tych naczepach ??

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sie 2007, 15:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z wysuniętym na maksa dachem to mają ok 5 m. Co do ładunku to różnie bo zależy co się wiezie. Cieląt to tak ok 200 sztuk, bydła ok 32 sztuk. Wchodzi więcej ale przepisy zabraniają.
Masz może zdjęcie tej Scanii w większej rozdzielczości?

Strona 11 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1378 Następna