zasław produkował naczepę skrzyniową do stara 1142C i 200C o ładowności 7 ton i 1 osi na pojedynczych kołach(nie bliźniakach )a kontenerową i plandeke produkował bodajrze autosan......były jeszcze naczepy mleczarki na bliźniakach ale nie wiem kto był producentem.........z tego co wiem to ta zasław pochodziła z 94 czy 96 roku (w którymś katalogu cięzarówki świata sie reklamują z tych lat)więc skoro takie coś produkowali to ktoś musiał to kupować
:D jak pisałem najdłuższym użytkownikiem tych pojazdów były browary kiedyś widziałem 1142C turbo z naczepą w barwach okocima i mleczarnie z tym że w mleczarni częsciej jeździły solówki z przyczepą bo więcej mleka zabierały......jedyną zaletą takiego ciągnika z naczepą nad zwykła solówka była chyba możliwośc powolnego wyładunku
zwróćmy uwage że solówka ma jakieś 5-6 ton ładowności a naczepa 7-8 więc w skali magazynu to groszowa różnica z tym że ciągnik podjeźdzał zostawiał naczepe na rozładunek brał pustą po załadunek i tak w kółko nie musiał jak solówka czekać na rozładunek i to chyba jedyna zaleta takiego 200C nad solówka