Czy jak sie zmienia kolor pojazdu poprzez przelakierowanie go na np. zielony z niebieskiego, to czy trzeba o tym informowac wydzial komunikacji, co wiaze sie z wymiana dowodu na nowy??
A pokaz mi w którym miejscu w dowodzie jest podany kolor pojazdu? Taka informacja nie wystepuje więc nie ma potrzeby powiadamiania urzędu komunikacji.
_________________ "Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion
Samochód: Opel Insignia ST
Cytuj:
Czy jak sie zmienia kolor pojazdu poprzez przelakierowanie go na np. zielony z niebieskiego, to czy trzeba o tym informowac wydzial komunikacji, co wiaze sie z wymiana dowodu na nowy??
Aż z ciekawości przejrzałem dowód rejestracyjny samochodu mojego ojca. Rzeczywiście, teraz nie ma tam koloru samochodu. Aczkolwiek przed wejściem Polski do Unii Europejskiej było to konieczne.
Jakiś miesiąc temu rejestrowałem samochód i spytałem się o zmianę koloru pojazdu.
Panie wydająca mi dowód rejestracyjny powiedziała że trzeba zgłosić zmianę koloru auta w wydziale komunikacji.
W dowodzie nie ma określenia jaki kolor, aczkolwiek napewno gdy rejestruje się naczepy ciężarowe, rejetrujący jest pytany o kolor. Informacja bowiem widnieje w dokumentacji pojazdu w wydziale komunikacji. Natomiast o pytanie o kolor rejestując samochód nie spotkałem się, chyba taka informacja już nie jest potrzebna. Ale może warto to sprawdzić.
Ps. A tak zastanawia mnie czy czasem w numerze podwozia nie ma liczby która określa kolor pojazdu, bo jeśli tak to po przemalowaniu pojazdu należy zgłosić to do wydziału komunikacji.
Arek_M nie sądze aby miało to miejsce gdyż wtedy co miałby zrobić wydział komunikacji? Wybic nowy numer VIN na samochodzie? Nie sądze.
_________________ "Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion
Arek_M nie sądze aby miało to miejsce gdyż wtedy co miałby zrobić wydział komunikacji? Wybic nowy numer VIN na samochodzie? Nie sądze.
Ok, ja nie mówie że tak jest, poprostu tak przypuszczałem że może w numerze VIN jest jakieś określenie koloru auta, ale racja to byłoby bez sensu bo tak jak mówisz musieliby wbijać nowy numer.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 42 gości