Cytuj:
są produkowane jelcz ciągniki siodłowe 6x4 z silnikem Iveco
Chyba tylko dla wojska Szczerze powiem ,ze nigdy nie widizałem Jelcza w konfiguracji 6x4 jako ciagnik siodłowy , były takie ,ale jako wywrotki Jelczo-Steyery
A ja widuje jelcz 6x4 jako ciągniki siodłowe i były są produkowane nadal w większości dla wojska jak napisałeś, jednak można takowego zamówić w odmianie cywilnej.
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
Mieszkam w Jelczu i moge powiedziec ze bardzo duzo wyjezdza takich Ciągników Siodłowych dla wojska ale jeszcze nigdy nie spotkałem w odmianie cywilnej.
Ja spotkam Jelcze 6x4 w wersji cywilnej postaram sie sfotografować takowego należy dodać że produkcja cywilna Jelcza jest znikoma. Kolego michal31 a widujesz wyjeżdzające jelcze w cywilnej wersji w jakiej kolwiek zabudowie.
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
Ja spotkam Jelcze 6x4 w wersji cywilnej postaram sie sfotografować takowego należy dodać że produkcja cywilna Jelcza jest znikoma. Kolego michal31 a widujesz wyjeżdzające jelcze w cywilnej wersji w jakiej kolwiek zabudowie.
a były w ogóle jelcze 6x4 ciągniki siodłowe ?????? wywrotek jeździ sporo tych 642 troche też znam w zabudowie specjalistycznej do drewna (autko z hds +2 osiowa przyczepa na bliźniakach)
Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jeździły takie jelcze na podwoziu 6x4 (niekoniecznie ciągniki) w wojsku, a jak tak to jakie mały one zastosowanie??(cysterny... itp.)
Prosze o wmiare szybką odpowiedź
Pozdrawiam i z góry dzięki
A masz może jakieś zdjęcia albo rysunki?? Sorry że tak naciskam ale szukam czegoś na mistrzostwa polski modeli kartonowych za rok, a że chciałbym zrobić coś oryginalnego dlatego się tak dopytuje. Po drugie żeby sędziowie mi model dopuścili do zawodów musze mieć udokumentowne, że taki model istnieje w rzeczywistości.
no przecież jeździ 640 ja o nim cały temat założyłem............ 640 jeździ jeszcze sporo nawet umnie w okolicy bo jest lepszy od aut w podobnej cenie (np od kamaza 5511)
jeśli chcesz to poszukaj może znajdziesz dokumentacje podobno istniał jelcz 8x4 tylko dla wojska wywrotka ja nigdy w życiu w realu nie widziałem czegoś takiego..........wiem że silnik był jakiś unowocześniony sw i kabine miał jak seria 4xx to by był ciekawy model napewno byś nim zaskoczył ludzi ale o dokumentacje będzie ciężkoo
Szczeże powiedziawszy jak chcesz zaskoczyć modelem na zawodach to napewno nie uda Ci się to Jelczem 6x4, dobrą propozycją jest jelcz 842 jak napisał micho a lub coś starszego z rodziny 300 tu nie bedziesz miał problemu z dokumentacją i zdjęciami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 15 gości