Witam, mam kłopocik. W zasadzie to mają go moi szefowie:) ale ja też się tym martwie.
Mój maniutek M90 15-232 dotąd zadowalał się paliwem w ilościach 18-19 l /100km. Gdzieś od tygodnia spalanie wychodzi mi w granicach 19,5 do 21 l.
Co mogło spowodować taki nagły wzrost spalania? Wiem że zrobiło się chłodniej, ale inne nasze samochodzy palą ciągle tak samo. Trasy jeżdze te same co zawsze, warunki się nie zmieniły, staram się jeździć zdrowo i ekonomicznie. Samochód nie dostaje "po garach" nie jeździ przeładowany.
Gdzie tkwi przyczyna?
Kolego wystarczy ze troche wiatru bedzie i spalanie wieksze w moim m90 tez czasami wychodzi wyzsze spalanie niz za zwyczaj ale nie robie z tego tragedii bo to jest zmiennne jak pogoda czasami wystarczy jakis dobry maruder na drodze za ktorym jedziesz30km i chcesz go wyprzedzic i nie mozna bo on 50-60 jedzie i wtedy tez nieznacznie ale wiecej spali .Obserwuje to bo te samą trase robie caly czas.Pozdrawiam
Zobaczymy jak wyjdzie teraz. Wczoraj robiłem kilka operacji maniusiowy i namierzyłem nieszczelność jednego z przewodów paliwowych. Usuneliśmy usterkę, zobaczymy czy to przyczyna.
Dzięki chłopaki za podpowiedzi.
A karton pod atrapę na zimę już przygotowałem na wszelki wypadek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości