Cytuj:
Dawno nie byłem na forum z powodu braku czasu i przez to wczoraj ogromnie się zdziwiłem, kiedy na DK19 na wylocie z Lublina na Rzeszów zobaczyłem nowy nabytek PEKAES-u. Zdziwiony chyba byłem tylko dlategho, że na forum pojawiały się plotki i niestworzone historie odnośnie wymiany taboru w PEKAES-ie. Według niektórych miało to być 100 sztuk Volv FH w tandemach.
Plotki, plotki, plotki... Niby dorośli ludzie, a ciagle się nimi sugerują...
Cytuj:
A okazało się, że zarząd tnie koszty. Zamiast uciąć sobie pensje, premie itd., to pojechali po kierowcach. Żal
To nie jest "cięcie kosztów", ale wybór najlepszej oferty. Tak duże firmy nie wybierają samochodów na "widzi mi się", ale ekonomiści wszystko starannie wyliczają i kalkulują, a kiedy już to zrobią przeliczają raz jeszcze. Pod uwagę bierze sie wszystko - nie tylko cenę zakupu partii nowych ciagników, ale także warunki gwarancji czy późniejszej obsługi. Póki co nowe Stralisy wydają się być udanym zakupem. Są bardzo oszczędne (Szwajcaria - Polska, okres jesienno-zimowy, w obie strony ok. 21 ton ładunku - zużycie 30l/100km), a sami kierowcy są z nich zadowoleni. Żal?