Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 10 z 38 [ Posty: 754 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1238 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 03 lis 2007, 19:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Piotrek 92 zdjęcia z wypraw na Bliski Wschód można obejrzeć w serwisie http://www.toprun.ch. Gdzieniegdzie można spotkać żółte auto. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lis 2007, 20:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6565476

Dzięki Pazdz
Właśnie oglądałem podobne (tematycznie) foty na http://www.fierdetreroutier.com/ i bardo misie spodobały.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 lis 2007, 20:50

Użytkownik

Użytkownik

Witam kolegow z tego co widze to pekaes ma coraz to ladniejsze zestawy szkoda tylko ze firma ktora ma na podworku serwis volva kupuje wiecej samochodow innej marki niz tej ktora moze duzo latwiej serwisowac. A co do kierowcow to wiem ze jest to bardzo duza firma i kazdy kierowca jest inny ale zarowno ja jak i kilku moich kolegow nie mamy milych doswiadczen z nimi.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 lis 2007, 23:53

Użytkownik

Użytkownik

Dnia 6 listopada 2007 w Wieluniu odbyło się uroczyste przekazanie ostatniej partii pojazdów Iveco Stralis zakupionych przez PEKAES S.A. Tym samym flota PEKAESU wzbogaciła się o 100 pojazdów typu Iveco Stralis AS440S45FPLT. Są to pojazdy typu ‘low tractor’ z największą kabiną i pneumatycznym zawieszeniem.

Obrazek
Prezes Wieltonu Włodzimierz Masłowski, PEKAESu Krzysztof Zdziarski, Iveco Poland Marcello Filotico,
Obrazek
Trzy ze stu przekazanych pojazdów.

HD Marketing Manager
Castrol Lubricants

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 8:54

Użytkownik

Użytkownik

krzysztof a jak wygląda wyposażenie tych stralisów?

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:34

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

www.hbas.nl

Czyżby Pekaes? Ze strony wywnioskowałem, że zdjęcie było zrobione w roku 1989 bądż 1990 w Świecku.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Raczej tak. Tan znaczek na naczepie ;) PKS Warszawa ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Piotrek 92 zdjęcia z wypraw na Bliski Wschód można obejrzeć w serwisie http://www.toprun.ch. Gdzieniegdzie można spotkać żółte auto. :wink:
Nie mogę tego znaleść :!: Mój angielski jet naprawde na niskim poziomie.
PS. Jak możesz to daj link

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Iveco

Cytuj:
szkoda tylko ze firma ktora ma na podworku serwis volva kupuje wiecej samochodow innej marki niz tej ktora moze duzo latwiej serwisowac. i.
W Błoniu juz nie ma serwisu Volva :?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 12:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Duck mógłbyś jeszcze raz wrzucić to zdjęcie? Bo wygasło.

MacGyver na dole strony masz podane lata 2007-2006 etc. Klikając w to pokażą się linki go galerii. Nie pamiętam już dokładnie, w których galeriach można obejrzeć "żółtków". Poszukaj w szczególności w tych co mają w nazwie MIDDLE-EAST. O ile się nie mylę był też jeden w galerii o katastrofie promu Zenobia.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 14:17

Użytkownik

Użytkownik

W temacie o Promie Zenobia nie ma ani jednego. Natomiast na tej stronce znalazłem też sporo ciekawych "okazów" z Pekaesu:

http://www.rotterdamstanktransport.nl/d ... oto.php#HS

Fotka z Topruna i moja:
Ostatnie F12 w Błoniu ( już go nie ma)

Obrazek
A tutaj jeszcze starsze;
Obrazek

F89 by PEKAES( skany chyba z Młodego Tecnika ale nie jestem pewien);
Obrazek
Obrazek
A tutaj 3 Volva i Fiat(Toprun).
Obrazek

Znzlazłem dziś jeszcze jedną fotkę pekaesowskiego Volva:

Obrazek
źródło: http://www.fierdetreroutier.com/

Fotki z gazetki Volvo , jedna z Volvem które stało w jakimś komisie na Białorusi :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 18:41

Użytkownik

Użytkownik

Pazdz, mówisz masz:

Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 22:17

Użytkownik

Użytkownik

napisze to tak najbardziej lagodnie jak jest to mozliwe . rozmawialem dziasaj z wujkiem ktory jezdzil w pekaesie ogladalismy to forum na to powiedzial spoko fajne zdjecia szczegolnie te starsze ,na temat filmu powiedzial niech sie pie.......la i ze sami ci na stołkach do tego doprowadzili ze teraz robia takie dziwne filmy pisza na naczepach ze szukaja kierowcow starzy dobrzy kierowcy odeszli i oni juz nie wroca bo potraktowali ich jak smieci . moim zdaniem ma racje i tyle .pozdrowionka

Tytuł:
Post Wysłano: 11 lis 2007, 10:51

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Z tego co się orientuje, to nie za rewelacyjnie.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 lis 2007, 11:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
zenon napisał:

Z tego co się orientuje, to nie za rewelacyjnie.
Zależy co przez to rozumiesz. Auta mają tzw. "pełną elektrykę", komputery pokładowe, klimatyzacje, centralne zamki, stoliki na tylnej ścianie, systemy wspomagające kierowców, etc. Jedynym brakującym, a przydatnym, elementem, są sprężąrki chłodzące w miejscach przeznaczonych na lodówki.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 lis 2007, 15:47

Użytkownik

Użytkownik

Właśnie o ten brak lodówek mi chodziło głównie.
Jeżeli reszta wygląda tak jak napisałeś, to jest nieźle, masz rację. Już myślałem że firma po kosztach poleciała.

Tytuł:
Post Wysłano: 15 lis 2007, 10:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Szwedzkie badziewie z Göteborga

Dawno nie byłem na forum z powodu braku czasu i przez to wczoraj ogromnie się zdziwiłem, kiedy na DK19 na wylocie z Lublina na Rzeszów zobaczyłem nowy nabytek PEKAES-u. Zdziwiony chyba byłem tylko dlategho, że na forum pojawiały się plotki i niestworzone historie odnośnie wymiany taboru w PEKAES-ie. Według niektórych miało to być 100 sztuk Volv FH w tandemach. A okazało się, że zarząd tnie koszty. Zamiast uciąć sobie pensje, premie itd., to pojechali po kierowcach. Żal :/

Tytuł:
Post Wysłano: 15 lis 2007, 10:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
Dawno nie byłem na forum z powodu braku czasu i przez to wczoraj ogromnie się zdziwiłem, kiedy na DK19 na wylocie z Lublina na Rzeszów zobaczyłem nowy nabytek PEKAES-u. Zdziwiony chyba byłem tylko dlategho, że na forum pojawiały się plotki i niestworzone historie odnośnie wymiany taboru w PEKAES-ie. Według niektórych miało to być 100 sztuk Volv FH w tandemach.
Plotki, plotki, plotki... Niby dorośli ludzie, a ciagle się nimi sugerują...

Cytuj:
A okazało się, że zarząd tnie koszty. Zamiast uciąć sobie pensje, premie itd., to pojechali po kierowcach. Żal
To nie jest "cięcie kosztów", ale wybór najlepszej oferty. Tak duże firmy nie wybierają samochodów na "widzi mi się", ale ekonomiści wszystko starannie wyliczają i kalkulują, a kiedy już to zrobią przeliczają raz jeszcze. Pod uwagę bierze sie wszystko - nie tylko cenę zakupu partii nowych ciagników, ale także warunki gwarancji czy późniejszej obsługi. Póki co nowe Stralisy wydają się być udanym zakupem. Są bardzo oszczędne (Szwajcaria - Polska, okres jesienno-zimowy, w obie strony ok. 21 ton ładunku - zużycie 30l/100km), a sami kierowcy są z nich zadowoleni. Żal?

Tytuł:
Post Wysłano: 15 lis 2007, 11:05

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Szwedzkie badziewie z Göteborga

Cytuj:
Póki co nowe Stralisy wydają się być udanym zakupem. Są bardzo oszczędne (Szwajcaria - Polska, okres jesienno-zimowy, w obie strony ok. 21 ton ładunku - zużycie 30l/100km), a sami kierowcy są z nich zadowoleni. Żal?
No chyba, że sytuacja ma się w ten sposób. Jeżlei kierowcy są z nich zadowoleni no to wszystko jest ok. Mam nadzieję, że tak będzie cały czas :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 15 lis 2007, 22:07

Użytkownik

Użytkownik

Najwazniejsze przy tym zeby wszyscy mieli prace a przy stralisach napewno jej nie zabraknie. W firmie arceze stralisy wychodzace z fabryki juz maja problemy z elektryka. Ale nie mi osadzac i nie moj problem.

Strona 10 z 38 [ Posty: 754 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1238 Następna