Cytuj:
Witam jakie są zalety i wady pojedynczej i podwójnej obsady , pytam bo mam ofertę pracy w takiej i w takiej jestem bez doświadczenia tak że na początku będę w podwójnej jeżdzić ale po przyuczeniu jazda w pojedynczej obsadzie na plandekach a w podwójnej na chłodni są to dwie rózne firmy , co byście doradzili
Na początku i tak będziesz miał okazje sprawdzić czy jazda w dwie osoby ci odpowiada. Obyś trafił na normalną osobę. Ja jeżdżę sam. Ale na podwójna bym sie nie zdecydował chyba że znałbym osobę z którą bym przebywał. Bo tak naprawdę siedzisz z nim w aucie praktycznie 24 godziny. Nie wyobrażam sobie jazdy z kierowcą który pali papierosy. Może się także nie myć. Może chrapać w nocy. Może być denerwujący i ciągle cie pouczać. Może sie wymądrzać. Jest tego mnóstwo. Poza tym jazda np. z Polski do Hiszpani. 18 godzin czytej jazdy wykańcza.
Jeśli sam siedzisz za sterami to ty decydujesz czy zrobisz sobie teraz pauze, na którym parkingu sie zatrzymać. Np. gotujesz sobie oddzielnie. Nie krempujesz się. Do tego masz więcej miejsca w kabinie.
Jednak musisz liczyć tylko na siebie, ale w podójnej także po pewnym czasie byś musiał.
Naprawdę szukam plusów jazdy we dwoje, ale ciężko mi jakies znaleźć. Mój kolega który jeździł sam, pewnego dnia zatrudnił się firmie i pierwsze trasy robili w dwóch. Mówił, że to nie jest życie, że to tak ciężka harówka, że nie wyobra sobie tak jeździć.
Na szczęście na przyuczeniu poznasz realia tej pracy i zdecydujesz sam. Powodzenia!