Jednak bez aerografu ani rusz, ktos moze powie ze spray wystarczy a ja powiem że bzdury gada, bo widziałem już modele malowane sprayami i malowane aerografem to te pierwsze wyglądały okropnie. Jeśli już ktoś decyduje sie sklejać modele to powinien mieć aerograf.
W tym przypadku nie zgodzę się z Tobą. Model poniżej na fotce malowałem tylko sprayami i pędzelkiem, a jednak zająłem nim dwa razy pierwsze miejsce, raz drugie i raz nagrodę publicznośći. Tak więc i sprayami można z powodzeniem malować.
Zajeb*** model. Ile ci zajmuje złożenie dakiego modelu?
Tak naprawdę , to nie pamiętam ile czasu poświęciłem na ten zestaw ponieważ ciągnik skleiłem osobno, a naczepę w innym czasie, ale tak na oko to około pół roku.
Tak naprawdę , to nie pamiętam ile czasu poświęciłem na ten zestaw ponieważ ciągnik skleiłem osobno, a naczepę w innym czasie, ale tak na oko to około pół roku.
Oj ta już zrezygnowałem z zbudownaia własnego modelu.
Tornado to mistrz, i choćby miał malowac pędzlem malarskim te modele to zrobi to tak znakomicie że oko cieszy każdego, Tornado jakie polecasz farby w sprayach dla początkującego modelarza ? ktora firma robi dobre lakiery ?
Ze sprayów polecam Acryl Lack - są tanie, bo puszka 500 ml. kosztuje zaledwie 13,20 zł. Tej firmy używałem szary podkład, oraz kolorki -czarny i biały. Po metaliki sięgałem do Motip,u, puszka 150ml. w zależności od sklepu i koloru kosztuje od 8 do 12 zł. Spraye obu firm mają tą zaletę że bardzoszybko schną i można malować nimi bez problemu że się zważy powłoka lakiernicza, a metaliki Motipa daja połysk bez lakieru bezbarwnego.
No więc dorobiłem siłowniki i podłaczyłem do nich przewody, na przewodach zrobiłem końcuwki ( nakrętki ), spodobało mi sie to i zrobiłem je na wszystkich czarnych wężach Te druciki wystające z węży służą tylko do mocowania i są nie widoczne po zamontowaniu.
Zamontowałem też tylne błotniki i chlapacze a także nakleiłem kalkomanie.
Anten narazie nie przykleiłem, gdyż model nie zmieścił by mi sie w gablotach ( wysokość ), więc zamontuję je dopiro gdy zrobią mi ją na wymiar. Tak samo nie robiłem narazie przewodów do podłączenia naczepy, zostaną wykonane razem z naczepą.
Po wykonaniu kilku drobnych poprawek lakierniczych przy silniku , nie oficjalnie uważam model za skończony.
Tak będzie się prezentował z naczepą , którą własnie do niego sklejam ( ta jest od niebieskiego kenwortha).
No tornado kawał dobrej roboty ten kenworth wygląda przepięknie i ta naczepa ładnie do niego pasuje a jak z tym peterbiltem alasak czy jakoś tak zaczełeś już coś
_________________ Paliwo zalej i po mieście szalej
--------------------------------------------------------------------------------
No tornado kawał dobrej roboty ten kenworth wygląda przepięknie i ta naczepa ładnie do niego pasuje a jak z tym peterbiltem alasak czy jakoś tak zaczełeś już coś
Jesze nie zacząłem Peterbilta, narazie skejam naczepę do Kenwortha.
Jak narazie mam już sklejoną całą ramę
Kurcze, co można więcej dodać. Wypasik! Z pracą nad modelami posuwasz się z prędkością tornado Jak Ty to robisz? Ja niestety nie mam za wiele czasu na tę przyjemność. A tak przy okazji mam pytanie: jakim dysponujesz aparatem? Zdjęcia są bardzo ładne. Interesuje mnie marka, model, jakieś parametry. Pozdrawiam
_________________ pozdrawiam, Łukasz
WARSZTAT: cos z wagi ciezkiej ale tego jeszcze nie bylo
Co do aparatu, to mam Olympusa C350 Digital Zoom, 3,3 ml pixeli. Jednak nie jestem zbyt zachwycony robieniem fotek w domu w porze wieczorowej, przy czterech żarówkach w żyrandolu i lampie błyskowej tło jest stanowczo za ciemne No chyba ze nie umię jeszcze dobrze ponastawiac parametrów w cyfrze.
a może by tak model zabrac w plener i porobic zdjęcia w jakimś ładnym otoczeniu
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 49 gości