Kompresja jest ok, oleju nie ubywa, zaworek zwrotne wymieniłem i pompkę ręczną też, filtry nowe, po wymianie wtrysków jak jest zimny to zaczął nie równo chodzić i troszeczkę kopcić na biało jak się zagrzeje wszystko jest ok tylko to spalanie. Dodam jeszcze, że wcześniej moja Renóweczka 385 paliła 40-42 litry.
nie mam ITC a zapłon ma być na 12 tak mi w serwisie reno podali , rano jak auto zjedzie to sprawdzę zapłon, a końcówki wtryskiwaczy są nowe kupione w Intercarsie
jeśli to nie premiumka to maja racje
kąt zapłonu ustaw na kropelkowanie uzyskujemy wtedy najbardziej wiarygodny pomiar powiec jaki przebieg ma pompa wtryskowa
sprawdz intercoler filtr powietrza membrama w lda uszczelki pod kolektorem ssącym pozdrówka
no i spalanie na razie unormowało się na 43 litrach , cały czas jeździmy po 24 tony a renóweczka na górę św.Anny od strony Wrocławia wchodzi 40 km na godzinę . teraz myślę dalej co zrobić żeby paliła w okolicach 37-38 litrów???
Użytkownicy przeglądający to forum: Jacek C i 47 gości