Cytuj:
a w miedzy czasie zamierzasz robic prawko? a co na to twoj rodzice...wiedza o tym ze chcesz zostac driverem
? tylko mam jedno ale niewiem czy jest sens robic studia skoro i tak chce jezdzic
a czego moge sie nauczyc w techniku samochodowym co mi da potem ten papierek ze je skonczylem?
Tak, na początek B, jak zarobię to C, C+E i wszystkie kursy związane z ta kategorią (kurs na przewóz rzeczy, ADR też może się przydać), potem pozstałe kategorie PJ.
Tak, rodzice wiedzą, że chcę być kierowcą, ale ostatnio coraz bardziej temu protestują, choć ja i tak wiem swoje co chcę w życiu robić.
Ja na Twoim miejscu zrobiłbym studia, bo niegdy nie wiadomo, co się w życiu przyda. Załóżmy, że po wypadku samochodowym nie możesz dalej pracować w zawodzie, to nie będziesz siedział na zasiłkach, tylko podejmiesz jakąś pracę. Mi też tak szczerze nie chce się uczyć (taki wiek), ale ostatnio zrozumiałem, że studia są potrzebne.
W Technikum Samochodowym nauczysz się obsługi maszyn, które znajdują się w warsztacie samochodowym, naprawy samochodów, itp. Po skończeniu "samochodówki" otrzymasz dyplom i tytuł technika mechanika. Dzięki niemu możesz pracować w ASO.