Właśnie w tym Volvie u kierowcy wychodzi norma spalania 28- 29 litrów na 100km. Jest to 94 rok produkcji, (chyba) 240 km, 7 litrowy silnik. Może ktoś miał podobny samochód i mogłby powiedziec ile mu palil.
Z jaką zabudową jast to volvo, czy ciąga przyczepkę na jakiej trasie lata?Volva nie mam ale mana 190 koników,pojemność silnika podobna 6,9l zestaw z przyczepą tandem. Plandeka, 4m wysoki, 17,5m długi, przyczepa 2 osiowa na bliżnakach. Całość masa własna 11t plus 1t ładunek po Polsce 21-23l Nie wiem czy to można porównać,spalanie zależy od wielu czynników w tym i od stylu jazdy.
Jest to solówka jeździ po Polsce, jest na normalnych kołach 22,5. 7,5 metra długość paki, 2,50 m wysoki. Może to wina kierowcy lub cos z pompą paliwową bo wtryski nie leja bo byly wymieniane koncowki 2 tyg temu. Aha i ładunki nie przekraczaja 8 ton.
Jaką miało normę to Volvo ? Może ma gdzieś pęknięty przewód paliwa albo bak dziurawy.
_________________ http://www.btcdriver.yoyo.pl/pwn.php?ID=2146
Ten podemną chce lub jest kierowcą ciężarówki
\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
\/\/\/\/
\/\/
\/
Jak na solówkę to dużo pali.Może być pompa, ale było by czuć pod nogą, jak ładnie się zbiera,pali bez problemów to pompa ok.Hamulce to myśle nie blokują?
Hamulce na pewno nie blokują. To Volvo ma 18 ton DMC a silnik tylko 240 koni może to jest przyczyna ze silnik slaby a samochod kobyla i napewno tez do tego kierowca sie przyczynia może ciągnie ze zbiornika, albo ostro pogania.
Spokojnie mu wystarczy te 240koników do solówki.A kierowca jak ostro daje to trzeba zerknąć na wykresówke i będzie widać.A może podciąga i krzyczy przez radio oszczędności sprzedam.
Niekoniecznie kierowca, temperatura silnika w porządku? Braki widocznych wycieków, ubytki mocy itp. Troszkę za wiele chyba żeby w Alpy z pełnym ładunkiem…
No to tak wczoraj sie nim przejechałem około 100 km to mi spalil 24/100 km, temperatura byla wporzadku i miałem troszke ładunku więc juz nie wiem jestem załamany I zerknąłem na tarczki kierowcy no to powyzej +/- 83km/h nie wchodzi....
watpie takie spalanie 28-29, kiero pewnie podciaga paliwo, ja jedzilem manem solowka 7,2 metra paka, silnik 6,8 litra 224 KM, ladunki po 6-7 ton i spalalo 17-20 litrow/100km, tylkoze ja caly czas na zielonym polu obrotka, takie volvo wiecej jak 23-25 litrow nie powinno spalic...
a moze poprostu kierowca jest ponaglany wstawia buta i wynik gotowy, kazdy wie ze volviaka trzeba wyczuc a volvo lubi wypic, bynajmniej wiem to z doswiadczenia na fl6
Duzo Ci pali i to bardzo... piszesz ,że solówka to u mnie w pracy swego czasu jezdziło identyczne volvo z tym ,że pod zabudową lohr z przyczepą i paliło ,,tylko ,, 36 litrów , Pozdrawiam serdecznie
_________________ Najlepsza cięzarówka to taka... która sie nie psuje ;-d
Powiem ci tyle teraz jest zimno to każdy będzie ci tyle palił.Mojemu tacie w mercedesie 817 palił 20 do 26 litrów to co dopiero takie Volvo może mu pompa leje albo kierowca coś tam sobie doładowuje po drodze i bieże za to kase i mu pali więcej.Nie wiem,powodów może być wiele.
_________________ http://www.btcdriver.yoyo.pl/pwn.php?ID=2146
Ten podemną chce lub jest kierowcą ciężarówki
\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
\/\/\/\/
\/\/
\/
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości