Witam! Jak wiecie sklejam modele ciężarówek jak wy ale i tak nie wiem wszystkiego dlatego chcę się was zapytać.
1. Jak malujecie np. kabinę sprayem to ją potem jakoś polerujecie czy coś robicie żeby była gładka jak pupa niemowlęcia czy zostawiacie ją w takim stanie w jakim wyszła spod puszki?
2. Czy elementy chromowane (te które są w zestawie np. koła) jak pomaluję farbką np. HUMBROL lub PACTRA to ta farbka nie będzie złazić i się odklejać po jakimś czasie? Czy może tak jak do klejenia trzeba zdrapać chrom?
3. Czy do kalkomanii wystarczy tylko papier do kalkomanii i drukarka atramentowa (kolegi)?
4. Ostatnie pytanie. Może dziwne ale ostatnio widziałem na allegro model Italeri jakieś stare Renault (nie pamiętam dokładnie ale już nieprodukowane jako wóz i jako model) i uwierzcie że koleś sprzedawał je za 500zł!!!
I to skala 1:24 i pisał że to unikat i że już nieprodukowany, a jak nikt nie kupi to sobie złoży sam. Czy to możliwe aby takie modele kosztowały aż tyle? Jak uda mi się znaleźć to napiszę.
POZDRO
A tu moje modele...
viewtopic.php?f=6&t=13065