Cytuj:
Cytuj:
blu na usb w lapku to już calkowite komplikowanie sobie życia
podaj przykład. Jesli ktos ma bluetootha to ja widze same zalety
Ale jeśli ktoś nie ma BT w notebooku to musi dokupic adapter BT na USB i o to chyba chodziło. A z tymi samymi zaletami nie jest tak różowo. Do anteny GPS na BT potrzebujesz dodatkowe zasilanie. Bo akumulator wystarczy na kilka h. A dodatkowe zasilanie do oczywiście dodatkowy kabel. Więc unikasz kabla polączeniowego z komputerem ale konieczny jest kabel zasilający.
Cytuj:
Cytuj:
dodatkowa możliwość utraty połączenia poprzez blu to
Cytuj:
bluetooth ma zasieg okolo 10 metrów. Chyba tak długiej kabiny nie masz.
A jesli masz modół na kabel najwieksza wada to ograniczajacy kabel
Tak jak napisałem wyżej. W wersji BT kabla się nie pozbędziesz. Nie bedzie to kabel USB ale kabel zasilający.
Cytuj:
Cytuj:
a do lokalizacji twojego położenia potrzeba sygnału z dwóch satelit,uważam że te opisy 32 itd to chwyt marketingowy i ciekawe ile ma realnie odczytu???
Cytuj:
I tu sie mylisz bo zeby namierzyc moja pozycje w gps potrzebne sa minimum 4 satelity w zasiegu modułu
Tu Ty też się mylisz. Do złapania poprawnego fixa wymagany jest stabilny i stosunkowo silny sygnał z trzech satelit.
No i reasumując. Na USB kupi się tańszą antenę i tak samo działająca. Działać jednak bedzie ona tylko i wyłącznie ze sprzętem posiadajacym gniazda USB. Anteny na BT są bardziej uniwersalne, ale za to droższe. Mają tez swój zintegrowany akumulator i przez kilka godzin mogą działać bez zasilania. Jednak na dłuższą metę (tak jak to jest w naszym przypadku) i tak potrzebne jest zewnętrzne zasilanie.