Cytuj:
No ale mam ładunek wysoki 3 metry i taka musi byc wysoka naczepa w srodku niestety. A sama blaccha nic mi nie da jak zmienie pod siodłem bo bedzie za wysoko . Zobacze jak załozymy małe koła jaki bedzie przeswit od ziemi czy nie bedzie za nisko. A co do spalania to bedzie palił tyle co teraz jest na to sposób .
pozdrawiam
Spalanie nie będzie problemem większym.Gdyba zaś wystarczyło przy typowym ciągniku zmienić opony na niższy profil, to po co by sobie producenci łamali głowę (i ołówki na desce projektowej) by skonstruować megę??
A by dowiedzieć się ile się obniży po wymianie opon ,to wystarczy kalkulator,albo kartka papieru: 295x0,8=236mm To jest wysokość opony do tej pory.Od felgi do ziemi. 295x0,6=177 mm Taka bedzie po wymianie opon.Różnica wynosi 59 mm. Wystarczy?? No, można nieco siodło opuscić dzięki temu,ze od góry będzie wieksza odległość do opony,ale uwaga na przód naczepy przy podjeżdżaniu pod górę: będzie zahaczał o ramę. A 3,0 m. nie ma siły by zaladować zachowując dopuszczalną wysokość.Przykre, ale fakt..