Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 mar 2008, 2:55

Użytkownik

Użytkownik

Witam, jak to jest gdy sie wezmie samochod ciezarowy w uzyczenie i jezdzi w innej transportowej wyposazony w tachograf cyfrowy, przeciez w tachografie bedzie zapisana firma własciciela samochodu, a nie wypożyczajacego? Czy idzie dopisac inną firme? Może ktos odpowie na to ciekawe pytanie ? 8)

Post Wysłano: 04 mar 2008, 16:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10523426
Samochód: Mercedes Actros 2644 LS 6X4

Cytuj:
Witam, jak to jest gdy sie wezmie samochod ciezarowy w uzyczenie i jezdzi w innej transportowej wyposazony w tachograf cyfrowy, przeciez w tachografie bedzie zapisana firma własciciela samochodu, a nie wypożyczajacego? Czy idzie dopisac inną firme? Może ktos odpowie na to ciekawe pytanie ? 8)
W bardzo prosty sposób to się kolego odbywa wypisze Ci w punktach po koleji żeby było wszystko jasne:

1. Wynajmujesz auto z innej firmy ( firma z której wynajmujesz blokuje tacho, tak zwaną kartą przedsiębiorstwa), a bardziej to blokuje dane, zeby nikt nie mógł w nie wejsć.

2. Po zablokowaniu danych tamtej firmy, wkłdasz swoją karte przedsiębiorstwa ( podkreslam przedsiębiorstwa, nie kierowcy) i zakładasz sobie jakiś okres dla ciebie dla twojej firmy ( to praktycznie sie automatycznie robi).

3. No i sobie Ty lub Twój kierowca jeździ tym wypożyczonym autem ( bez obaw)

4. Następnie oddajesz auto, lecz wczesniej blokujesz znów swoją kartą przedsiębiorstwa dane na tacho, żeby nikt ( chodzi mi tu o inną firmę, nie zaglądał w Twoje dane).

Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś.

Aha tak na marginesie, jeśli sczytujecie dane z tacho cyfrowego pamiętajcie o blokowaniu go po ściągnieciu tych danych, to bardzo ważne.

pozdrawiam :wink:

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]