Cytuj:
Witam chlopaki!
Mam pytanko do mobili od paliw,bo mam mozliwosc zatrudnienia w firmie przewozacej paliwo i chcialbym sie dowiedziec czegokolwiek na ten temat, tzn. jak wyglada tankowanie,napelnianie np. zbiornikow na stacji paliw,czy spuszczacie najpierw z tylnych czy przednich komor,czy schodzi rowno z kazdej,no i byloby super jakbyscie poradzili co i jak
uszanowanko
Rozmawiałem z kierowcą nie jestem pewny czy nadal tak jest , jeżeli bedziesz miał ładunek na objętość to możesz założyć sobie konto oszczędnościowe na które będzie wpadała wypłata i sie pieniążki będą kalkulować. Jeżeli zaś na litry to niestety dużo mieć nie bedziesz. Jeżeli masz komory to tankuj pierwszą na maxa potem ostatnią na maxa a środkowa ostania, zrobisz inaczej to może Ciebie albo z zakrętu zrzucić albo gdzieś sie nie zatrzymasz... Na stacjach musisz rozstawić pachołki zero ognia. W sumie to tyle ile pamietam moge sie mylić choć takie rzeczy tylko słyszałem pozdrawiam !
Cytuj:
ale także do przewozu
materiałów sypkich i mas bitumicznych.....
Mi się zdaję, że to już nie cysterna a silos.
Każda cysterna może być inna. Zależy od klasy,ładunku,jakości beczki. Powinnas bardziej zeszczegolić swoje pytanie z takiego powodu iż odpowiedz mogła by być baaaardzo dłuuga..
Jak byś miała pytanka odnośnie 8 klasy to możesz pisać to i fotki sie znajdą
Pozdrawiam