Witam i przedstawiam moje modele będę dodawał je stopniowo ale najpierw chciał bym pokazać Volvo FH12 500 Spedition Vendel jeszcze bez lusterek . Mam pytanie czy trzeba przyklejać lusterka na klej do niego czy tylko wcisnąć w odpowiednie szparki ( model Herpa )?
Tak wygląda na zdjęciu producenta :
Sory za jakość zdjęć postaram się zrobić foty lepszym aparatem i zmienię je
Zamierzam kupić m.in. takie modele :
Cel nr. 1 to Daf CF tak mi się podoba, że nie mogę się doczekać kiedy uzbieram kasę i go kupie
A to pozostałe cele nie wiem w jakiej kolejności je kupię ale mam nadzieję, że uda mi się to zrobić Acha takie pytanie czy modle AWM w skali 1:87 są dobre ?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 23:51 przez kacper1224, łącznie zmieniany 9 razy.
Samochód: Renault Premium / Range T
1. Z lustrami robisz co chcesz, albo wklejasz albo nie, albo wciskasz albo nie.
2. Zdjęcia to porażka - ni nie widać.
3. Plany całkiem fajne - zobaczymy jak z realizacją - oby jak najszybciej
4. AWM to bardzo dobre modele - malowania na pewno ciekawsze niż w Herpie, więcej ciężarówek w różnych konfiguracjach - ja polecam!
Pozdrawiam!
_________________ B O B i
Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.
Dafik Cargospola jest ładny sam go mam, jak masz ochote to zapraszam na fotki mojej kolekcji
tam znajdziesz fotki Dafa Cargospol i Scanie Trio Transa.
Na temat AWM, oni mają duży wybór firm z całej Europy w super colorach jedną wadą AWM moim zdaniem są koła i ośie.
Hej Kacper podoba mi sie twój Vendel prosty w kolorach ale to dobrze bo z chromowymi felgami
ma zajebisty wygląd
szkoda że fotki z komórki? mają nie najlepszą jakość
Mimo iż foty leżą i kwiczą to już co nieco widać, a pozatym te modele i tak z nam ze zdjęć innych kolekcjonerów.
DAF to rzeczywiście bardzo ładny model, który właśnie swą prostotą przyciąga uwagę. To właśnie takie zestawy można najczęściej spotkać na naszych drogach - takie proste - nie wyróżniające sie. Ogólnie duży + za niego
Man TGX Wandt to klasa sama w sobie - raz, że barwy, dwa że ciągnik, trzy że malowanie, no i najważniejsze cztery - NACZEPA - uwielbiam ten rodzaj naczepy z Herpy i naprawdę za każdym razem gdy widze ten model naczepa kładzie mnie na podłogę - uwielbiam ten model naczpki - piekna sprawa!
Widzę że dobry początek - oby tak dalej - ładnie i szybko !
GG: 8485544
kacper1224 bardzo ładne modele.Jak tam postępy z zakupem kolejnych modeli.PS.Pochwal się resztą floty,na zdjęciu widać tam sporą kolekcje.
_________________ Interesujesz się modelarstwem ?
Sklejasz lub kolekcjonujesz modele ciężarówek ?
A może szukasz pomocy?
Jeśli tak to zapraszam : MiniTrucksForum
Man TGA XXL FULDA - firmy SIKU :
Jutro albo w sobotę dojdą dwie Scanię jedna tandem a druga przeceniona na 29zł 80 gr siodło z naczepą tak wyglądją na fotkach Herpy :
A tu zmiana planów co do zakupów zbiorę kolekcję Transportu firmy "Wirtz" i zacznę zbierać "Schmuacher" i dokupię między czasie Scanię "Vendel" "RIO GRANDE" :
Plany "WIRTZ" :
Chłopie - to nie przecena tylko "tania" seria Herpy - Herpa MAGIC - baaardzo uboga - z metalową kabiną, nie podnoszoną, itd itp. Ogólnie kiepska... - tak samo Scania Schumacher !
Seria Magic jest przede wszystkim produkowana z myślą o modelarzach kolejowych którzy ciężarówki na makiecie zamieszczają tylko jako element dekoracyjny. Nie polecam tych modeli osobom które miały już styczność z normalnymi miniaturami herpy bo różnica pomiędzy metalowym a plastikowym odlewem jest ogromna jeśli chodzi o detale.
Samochód: Opel Insignia ST
Cytuj:
"tania" seria Herpy - Herpa MAGIC - baaardzo uboga - z metalową kabiną, nie podnoszoną, itd itp. Ogólnie kiepska... - tak samo Scania Schumacher !
Dokładnie tak jak piszesz. Miałem w rękach Mercedesa Actrosa MPII w malowaniu KitKat (żarcie dla kotów). Niedokładne odwzorowanie kabiny (jak to w metalowych modelach). Sama "szoferka" nie podnosi się, a koła to tandeta. Jedyny plus to namalowane światła z tyłu naczepy. W niej także nie opuścisz nóg podporowych, co w "normalnej", nowszej Herpie jest standardem.
"Magic" to seria dla dwóch grup odbiorców. Pierwsza to modelarze kolejowi, a drugą są ubożsi kolekcjonerzy (broń Boże nie piszę tego o Tobie). Decyzja należy tylko do Ciebie. Twoja kolekcja, Twoje modele. Sam osobiście nigdy bym tego nie kupił.
Dawno nie dawałem fotek to teraz będzie dużo
Na początek Scania 124L 420 "Wirtz" bez spojlera dlatego, że sklep modelarski RO-Bud nie odpowiada na maile.
Super kiepska Herpa Magic pierwszy i ostatni model z tej serii , Scania serii 4 "Wirtz".
3 sztuki Manów TGA XXL firmy "SIKU" - modele SIKU są trochę porypane bo kiedyś się nimi bawiłem a one mają parę lat.
1. MAN TGA XXL "Fulda".
2. MAN TGA XXL z naczepą "Nootebom" położyłem sobie autobus jako ładunek i odpiąłem klapę.
3. MAN TGA XXL "JET".
Freightliner Coronado "Pepsi".
Naczepa "McCain" ciągnik siodłowy się rozwalił podczas dawnej zabawy
Wyraźniejsze fotki kolekcji zestawów ktoś o nie prosił:
Volvo FH12 500 + Naczepa CHEREAU "Vendel"
Man TGX 680 V8 + naczepa z otwieranym dachem "Wandt"
Daf CF + Naczepa Schmitz "Cargospol"
Najnowszy model Scania 164L 480 V8 + naczepa silos "Wirtz". Silos się podnosi, maska od Scanii też zamontuje dziś schodki i lusterka.
jakby ktoś chciał inne fotki proszę o kontakt na PW.
Tutaj jeszcze taka fotka:
Mercedes - Benz Actros + przyczepa Schmitz "Wandt", "Solvis"
Hej kacper fajne zakupy! Tak jak mówisz modele Magic nie warto kupować a z tym spojlerem to ciebie nie zle załatwili bedzie trudno taki spojler dostać ale ja też jusz miałem takie przygody i to nie raz!
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 0 gości