Strona 9 z 18 [ Posty: 341 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1118 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 kwie 2008, 1:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cokolwiek dadza

Akurat to czy jechali po bezpiecznym odcinku czy nie, to nie ma tu zadnego znaczenia. Mozna jezdzic szybko i bezpiecznie, ale do pewnej granicy, wszystko ma swoje granicy, przy tym trzeba byc swiadomym mozliwosci swojego samochodu i swoich wlasnych.
Trzeba byc kompletnym debilem, i bezmozgiem zeby przy takich predkosciach zmienic kierunek jazdy tak gwaltownie. Nie zal mi takich ludzi. Bo owszem wypadki sie zdarzaja, dlatego ze ludzie popelniaja bledy, ale taka jazda to juz jest ewidentne proszenie sie o wypadek.

Kierowcy cysterny nic sie nie stalo?

Post Wysłano: 24 kwie 2008, 8:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Kierowcy cysterny nic sie nie stalo?
Cysterną jechało dwóch kierowców - obaj przeżyli.

Post Wysłano: 25 kwie 2008, 7:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6312325

pare kilometrow od Chojnic w strone Starogardu Gdańskiego (na wysokosci miejscowosc Krojanty) doszlo do zderzenia dwoch ciezarowek Mercedesa i Iveco,mialo to miejsce w nocy, Iveco stalo na poboczu,bo mialo jakas awarie ,a Merc cisnal z Gorzowa Wlkp. do Elblaga, nagle nieoczekiwanie Iveco ruszylo , Mercedes probujac ominac wpadl w poslizg i uderzyl w kabine Iveco,w Mercu bylo dwoch kierowcow i jechali dopiero 4,5 godz. w Iveco jeden. Z relacji kierowcy z Merca: balismy sie podejsc do Iveco,bo uwazalismy,ze kierowca nie zyje,a on tymczasem zbieral dokumenty rozrzucone po calej jezdni.

Zdjecia postaram sie wkleic pozniej,ale jak zobaczycie kabine Iveco to bedziecie w szoku,ze nic sie nikomu nie stalo .

Post Wysłano: 26 kwie 2008, 22:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4985546
Samochód: Brak

Wypadek niedaleko mojej miejscowosci:
Pisalo tam takie cos (Na drodze krajowej nr 1 kierujący ciężarowym renault magnum)a na fotkach scania

Policjanci z Pszczyny wyjaśniają okoliczności wypadku, do jakiego doszło wczoraj (środa) kilka minut po 11.00 w Piasku. Kierująca seatem Cordoba zginęła w zderzeniu z ciężarówką.

Na drodze krajowej nr 1 kierujący ciężarowym Scania, z nieustalonych dotychczas przyczyn najechał na tył seata cordoby, przepychając go przez oddzielający jezdnie trawnik na przeciwny pas ruchu. Tam seat zderzył się czołowo z ciężarową scanią. W wyniku wypadku zginęła kierująca cordobą 31-letnia mieszkanka Bierunia.

Fotki:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zrodlo:http://www.biznes.pless.pl/wiecej.php?a ... z&id=12909 (jesli chce ktos sobie fotki powiekszyc)

DRUGI WYPADEK NIEDALEKO MOJEJ MIEJSCOWOSCI

Do kolejnego wypadku z udziałem samochodu osobowego i ciężarowego, doszło w poniedziałek około godz. 18.10, na drodze krajowej nr 1 w Kobiórze.

Ze wstępnych ustaleń pszczyńskiej drogówki wynika, że kierujący samochodem osobowym honda accord uderzył w ciężarówkę wykonującą manewr zawracania. W wyniku zderzenia kierowca hondy w ciężkim stanie trafił do szpitala.
Fotki:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
ZRODLO: http://www.biznes.pless.pl/wiecej.php?a ... z&id=12942

>>>>>> DAF OF THE BEST <<<<<<

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Dawid vs. Goliat
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

W kąpieli

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Panie! Most wiozę!

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Mamo, mamo!!! Tato wrócił z trasy i parkuje...

ObrazekObrazek

Transformers
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zmęczone auta
ObrazekObrazekObrazek

Pozostałe
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Zdjęcia pochodzą z serwisu Widelec.org

Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, 0:30 przez Jacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tematy połączone

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Kurcze, może nie powinienem się śmiać, bo te zdjecia to krzywda innych osób, ale "Zmęczone samochody" i pierwsza fotka mnie rozwaliło, mało monitora nie oplułem. Transformers też ok :P

Użytkownik

Użytkownik

Panowie a słyszał ktoś może o tych trzech gabarytach co sie w zeszłym tygodniu nie zmieściły pod wiadukt we Wrocławiu ?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12479927
Samochód: MAN TGL 12.240 LX

Myślę, że nie ma sensu aby dwa takie tematy były na forum. Tutaj (viewtopic.php?f=43&t=5577&st=0&sk=t&sd=a) jest ten sam temat. :)

Użytkownik

Użytkownik

Ale tutaj są fotki z których można pośmiać może tutaj takie dodawajmy
ta fotka mnie rozwaliła
http://img146.imageshack.us/my.php?imag ... osljo6.jpg
Zenek trzymaj ja idę na piwo :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6468697

yy szukam zdjęć wypadków cystern... posiada ktoś :?: :>

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

http://img212.imageshack.us/my.php?imag ... st2ez2.jpg

jak to możliwe? na oko ten niby wiadukt ma z 8 metrów wysokości :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
http://img212.imageshack.us/my.php?imag ... st2ez2.jpg

jak to możliwe? na oko ten niby wiadukt ma z 8 metrów wysokości :)
Za bardzo gazu dodał i mu przód podniosło :)

A na poważnie, taki wypadek kojarzę z zaczepieniem paką, dźwigiem o most. Wtedy podnosi przód do góry i miażdży o sufit mostu / tunelu.
Ostatnio takie coś widziałem w 2006 w Olecku (Kierowca Jelcza zginął zmiażdżony o sufit. Nie schował porządnie łychy).
Tu na zdjęciu wydaje się, że zahaczył kiprem. Innej możliwości nie widze...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13402574

Cytuj:
Ostatnio takie coś widziałem w 2006 w Olecku (Kierowca Jelcza zginął zmiażdżony o sufit. Nie schował porządnie łychy).
Tu na zdjęciu wydaje się, że zahaczył kiprem. Innej możliwości nie widze...
Tak ,tez to widziałem bo mieszkam w olecku... ech..

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Daf Euro 6 SSC

Cytuj:
Panowie a słyszał ktoś może o tych trzech gabarytach co sie w zeszłym tygodniu nie zmieściły pod wiadukt we Wrocławiu ?
Na wylocie na Warszawe (koło Centrum Handlowego Korona). Transport był wykonywany z Pionek do Brzegu Dolnego. ZTE Radom go wykonywał (firma posiadała wszystkie zezwolenia). Wieżli takie duże beczki i były to 3 zestawy. Okazało się że we Wrocławiu nikt nie wie jakiej wysokości są wiadukty :/ Jak się wypowiadał przedstawiciel ZTE to oni sugerowali inną trasę a nie przez Wrocław ale GDDKiA we Warszawie wie lepiej :/ Tak więc transport wieczorem zawrócono i pojechali inną trasą :wink: a powodem była naprawa nawierzchni i dolanie asfaltu zmniejszając przy tym prześwit z 4.80m do 4.30m i właśnie te 50 cm zabrakło aby "przeszli" :x

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Na wylocie na Warszawe (koło Centrum Handlowego Korona). Transport był wykonywany z Pionek do Brzegu Dolnego. ZTE Radom go wykonywał (firma posiadała wszystkie zezwolenia). Wieżli takie duże beczki i były to 3 zestawy. Okazało się że we Wrocławiu nikt nie wie jakiej wysokości są wiadukty :/ Jak się wypowiadał przedstawiciel ZTE to oni sugerowali inną trasę a nie przez Wrocław ale GDDKiA we Warszawie wie lepiej :/ Tak więc transport wieczorem zawrócono i pojechali inną trasą :wink: a powodem była naprawa nawierzchni i dolanie asfaltu zmniejszając przy tym prześwit z 4.80m do 4.30m i właśnie te 50 cm zabrakło aby "przeszli" :x

Podziękował kolego. To jest chyba tylko w polsce możliwe.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Daf Euro 6 SSC

Cytuj:
Ostry napisał(a):
RZEPEK napisał(a):

Na wylocie na Warszawe (koło Centrum Handlowego Korona). Transport był wykonywany z Pionek do Brzegu Dolnego. ZTE Radom go wykonywał (firma posiadała wszystkie zezwolenia). Wieżli takie duże beczki i były to 3 zestawy. Okazało się że we Wrocławiu nikt nie wie jakiej wysokości są wiadukty Jak się wypowiadał przedstawiciel ZTE to oni sugerowali inną trasę a nie przez Wrocław ale GDDKiA we Warszawie wie lepiej Tak więc transport wieczorem zawrócono i pojechali inną trasą a powodem była naprawa nawierzchni i dolanie asfaltu zmniejszając przy tym prześwit z 4.80m do 4.30m i właśnie te 50 cm zabrakło aby "przeszli"

Podziękował kolego. To jest chyba tylko w polsce możliwe.
Nie ma za co :wink: Ale najbardziej mnie zdziwiło i za razem zszokowało że w Zarządzie Dróg i Utrzymania Miasta (dawny ZDiK) nie wiedzą jakiej są wysokości wiadukty w mieście. Ograniczenia to chyba tylko na oko stawiają. To tak jakby kardiolog nie wiedział nic o sercu i brał się za jego leczenie :/ :evil:

Użytkownik

Użytkownik

Wypadek wydarzył się 18 sierpnia 2006 roku na budowie obwodnicy Garwolina (oddanej rok później).
Koleś prawdopodobnie nie opuścił "kipra" :) i zaczął jechać. Musiał szybko jechać bo siłowniki się wyrwały, a przednia część podniosła się do góry, obróciła o 90 stopni i opadła... Z auta wyciekło paliwo. Kierowcy nie stało się nic, lub prawie nic bo chodził tam troche kulawy.
Fotki:
Tak to wyglądało jak dojechaliśmy na miejsce. Powietrze z kół było spuszczone wcześniej...
Obrazek
Z drugiej strony:
Obrazek
Podkopali koła z lewej strony samochodu...
Obrazek
...i próbują opuścić kiper, ten jednak się zablokował i każde uderzenie łyżki koparki odwalało kawałek betonu z wiaduktu...
Obrazek
...więc podkopali z drugiej strony...
Obrazek
...i liną naciągneli auto w wykopane przed chwilą dziury :) kiper opadł...
Obrazek
...więc zaczęli wyciągać auto spod wiaduktu, żeby podnieść jego przednią część...
Obrazek
...przy wyciąganiu tylnia część zaczęła się niebezpiecznie przechylać, więc podczepili Mańka, żeby przytrzymywał troche.
Obrazek
Tutaj widać rozciągniętą linę, po kilku minutach całość stała na kołach.
Obrazek

Ten crash-test udowodnił jak mocne są kabiny takich pojazdów, wszystkie szyby zostały nie ruszone. Jedyne widoczne uszkodzenia to zerwane siłowniki i pogięty prawy błotnik.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Szokująca jest wytrzymałość wiaduktów, estakad, na takie boczne uderzenia. Kiedy ciężarówka wjeżdża w dom mieszkalny to często nadaje się on do rozbiórki. A tutaj przywalenie takim kiprem nie narusza konstrukcji. To robi wrażenie.

Użytkownik

Użytkownik

Chyba żaden człowiek nie jest tak głupi, żeby rzucać papierosa na rozlane paliwo...
A co do wypadków to u taty w pracy kierowca miał podobny przypadek, tylko on zerwał światła w kopalni, bo nie opuścił patelni. Dzień wcześniej ten sam kierowca wyjechał z bazy z dystrybutorem do paliwa, bo nie wyciągnął pistoletu.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6312325

powiem Wam,ze te "wozidla" sa tak skonstruowane,zeby zerwalo silowniki ...

u nas wywrocilo sie chyba z 5 razy przy kiprowaniu i jest to tak wymyslone,ze cala dupa przewroci sie na bok,a kabina zostaje na kolach,podjezdza koparka ustawiaja tylek na kolach, trzeba jeszcze takie zabezpieczenia zalozyc,bo je zrywa przy nadmiernym przechyle i dac nowe weze cisnieniowe do kipra i autko jedzie dalej,

w tym przypadu na zdjeciach zadzialalo to odwrotnie,kiper zostal,a kabine wywalilo

dziwi mnie tylko fakt,ze ropa sie rozlala,bo one sa przygotowane na wywrocenie sie i olej plyny i inne ciekle sprawy nie powinny sie wydostac,widocznie cos zawiodlo

pozdrawiam

Strona 9 z 18 [ Posty: 341 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1118 Następna