Cytuj:
Kolega wyżej mnie uprzedził. Chodzi o jezyk w innych krajach i sytuacje: Mam adres i firme (czy tam jakis magazyn [nie wiem, laik jestem w miedzynarodowce a zaczynam od poniedziałku samochodem dostawczym]
). W jakim jezyku najczesciej sie dogadujecie, czy sa jakies widoczne znaki gdzie sie zglosić z papierami zeby dalej pokierowano itp itd ... Chiałbym zeby ktos opisał jakis konkretny przyklad jak to wyglada/ło. Niestety albo stety ide odrazu na głęboką wode i nikt mnie nie pokieruje i nikt mi nic nie podpowie a jak wiadomo inne kraje i jezyki. Czego najbardziej pilnowac i na co zwracać szczegolna uwage. Jeżeli chodzi o auto i jest przy tym jakaś wieksza rożnica to bedzie: Renault Master plandeka 8 EP
Pozdrawiam
Ja zawsze mówie po polsku, najwyższa pora żeby sie tam zaczeli jezyków obcych uczyć
bo w koncu co za różnica, czy powiem po polsku, czy niewyraźnie po angielsku, albo całkowicie niezrozumiale po hiszpańsku
a tak przynajmniej prosciej, tylko uwaga - czasem można sie zdziwić jak ci gosc płynnym polskim odpowie, wiec ze słownictwem warto ostrożnie