Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 9 z 17 [ Posty: 326 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1117 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 cze 2008, 14:12

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Z jakich leasingów korzysta Charter :?:
Jakis czas temu było VB LEASING, teraz niewiem, pewnie dalej.

Post Wysłano: 07 cze 2008, 16:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
misiekaniolek

Zauważ, że te samochody z ABCentrum są używane. Nie wiele ale są.
Co do czarnych MB to jest informacja od dealera.
Powiem szczerze że dopiero po twojej uwadze zauwarzyłem że faktycznie na liczniku ten mesiek ma ponad 10tyś nakręcone, wiec musiał być odebrany przez firmę... ale dlaczego od razu idzie do sprzedania... Charter to jest jedna wielka zagadka, tam nigdy nikt nic nie wie

Post Wysłano: 10 cze 2008, 17:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Obserwując auta sprzęgnięte z naczepami chłodniczymi, często mam wrażenie, że "jedzie Charter", "złapałem Chartera". Nie zawsze jest i nie zawsze widać tę "rabenowską" tabliczkę z numerkiem więc tym trudniej określić czy to auto należy do Chartera. W związku z tym mam prośbę do osób, które "siedzą"w temacie.. W czasie wolnym od obowiązków napiszcie jak obecnie wygląda tabor Chartera i...w miarę możliwości i oczywiście wiedzy- jak to wszystko wygląda na rejestracjach. Chodzi mi tutaj oczywiście o ich początek, same litery.. Z góry dzięki :)

Post Wysłano: 10 cze 2008, 21:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 631064

Czytajac posty natknołem się na temat bazy w Kozienicach ktos wie cos dokladniej gdzie to mogło by byc. Pisaliscie ze firma sie rownież z tych okolic wywodzi mogłby ktos to dokladniej opisac. Jestem mieszkańcem Kozienic i ciekawi mnie to bardzo.

http://www.transportdrewna.fora.pl/ Zapraszam wszystkich z branży transportu drewna.

Post Wysłano: 11 cze 2008, 6:58

Użytkownik

Użytkownik

odnośnie tych rejestracji: starsze auta 3-5 lat WGM....
Scanie 124: WPR....
Scanie R: przeważnie GDA.... ale są też WPR.... i WW.....
Dafy 95: WI, WE.....
Dafy 105: chyba WML..... no i pojawiły się też blachy białoruskie
Mercedesy: WE, WI......
Many; prawie wszystkie na rosyjskich i białoruskich numerach
zdecydowana większość chłodni WGM... ale widziałem też WX
To tyle co zaobserwowałem będąc kilkanaście razy na bazie i po trasie, więcej powiem ci po 25 czerwca jak skończy mi się sesja na uczelni i rusze do roboty na pełnych obrotach...;-)

Co do bazy w Kozienicach to ja nic nie wiem

Post Wysłano: 11 cze 2008, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
To tyle co zaobserwowałem będąc kilkanaście razy na bazie i po trasie
Dzięki wielkie i za to.. Ułatwi mi to wyszukanie aut z Chartera, które udało mi się złapać w obiektyw :) Pozdrawiam..

Post Wysłano: 11 cze 2008, 19:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

I jeszcze jedna WGM wiedziałem parę razy na dafach

Post Wysłano: 11 cze 2008, 20:23

Użytkownik

Użytkownik

A rosyjskie Many mają tablice z kodem Smoleńska czyli 67.

Post Wysłano: 11 cze 2008, 21:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak więc.. pomalutku dochodzę do tego co jest co i do kogo należy :)

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 12 cze 2008, 7:05

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Oj chyba nie. Dafy maja blachy leasingowe a czerwone Dafy na WGM należą do firmy z Grodziska Mazowieckiego. Była już o tym mowa. Oni podobno wożą banany z Bremerhaven.

Natomiast fotki które przedstawił Quba to chyba Charter :D

Post Wysłano: 12 cze 2008, 8:56

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Oj chyba nie. Dafy maja blachy leasingowe a czerwone Dafy na WGM należą do firmy z Grodziska Mazowieckiego. Była już o tym mowa. Oni podobno wożą banany z Bremerhaven.

witajcie.misiekaniol i Dafy czerwone maja tez numery WI nie tylko WGM a co do naczepy to tak naprawde nie widzialem WX no ale moze sie pozmienialo :?: a na zdjeciach to charterowcy smigaja. a i pierwsze slysze zeby chcrater wozil banany z bremerhaven..... :D Pozdrawiam

Post Wysłano: 12 cze 2008, 9:35

Użytkownik

Użytkownik

Też widziałe czarne Dafy na WGM, nie tylko WML.

Naczepy są jeszcze na WOT, wyprzedzałem ostatnio TG-A z Chartera i miał naczepe Schmitz z takimi taflami, a Man na RUS.

Post Wysłano: 12 cze 2008, 13:19

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

witajcie.misiekaniol i Dafy czerwone maja tez numery WI nie tylko WGM a co do naczepy to tak naprawde nie widzialem WX no ale moze sie pozmienialo :?: a na zdjeciach to charterowcy smigaja. a i pierwsze slysze zeby chcrater wozil banany z bremerhaven..... :D Pozdrawiam
Wyrażnie napisałem że jakaś inna firma z Grodziska co wozi banany z Bremerhaven ma czerwone Dafy na WGM... i nie ma nic wspólnego z Charterem. Ja w firmie nie widziałem czeronego dafa a tym bardziej czarnego na innych blachach niż leasingowe co nie znaczy że na 100% tak jest

Post Wysłano: 12 cze 2008, 16:52

Użytkownik

Użytkownik

Ostatnio na Mostkach widziałem czarnego XF105 na blachach WPR.

Post Wysłano: 12 cze 2008, 17:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wyrażnie napisałem że jakaś inna firma z Grodziska co wozi banany z Bremerhaven ma czerwone Dafy na WGM.
Tak, tak dokładnie. Nie rzadko widywałem ich i muszę przyznać, że.. te banany to chyba jakieś krótko terminowe :P :P :mrgreen: :mrgreen: Z tego co pamiętam to.. kaganiec rzeczą nieznajomą, czas dla kierowców płynie za szybko.. :mrgreen: Nie wiem czy zawsze i w każdym samochodzie ale..tak się zapisali w mojej głowie.

Co do rejestracji..misiekianiolek napisał, że Daf- są także na WI.. Ale kończmy tę dyskusję, dziękuję Wam za to, co już się na forum pojawiło i by nie robić śmietnika z tematu..na tym zakończmy :) W razie pytań i wątpliwości, odezwę się napewno. :)

Post Wysłano: 12 cze 2008, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VW Passat 1.9 TDI 4motion

Cytuj:
Noniewiem ale chyba DAFów na WPR nie ma... głownie to czarne widzialem na WWL, naczepki tak jak mowicie, WGM i WI, naczepki mozna dodatkowo poznac po niebieskich tabliczkach u góry naczepy z tyłu lub z przodu na dole typu "CHA i trzy cyferki". Kilka białych MANów jest na WGM a reszta na ruskich (dodatkowo mozna je poznać po tym że nie mają spojlerów zakabinowych, mają tylko te małe na dachu)... a reszta to tak jak piszecie... Scanie na GDA (m.i. z końcówkami RW i RL), WI, WE, WPR, DAFy na WI i kilka na PO bylo (na 100%) (czerwone), WWL i WML czarne, ACTROSy na WI i WL (przynajmniej tak bylo jak stary śmigal tam), naczepki na WGM, WOT, WI (i niewiem czy na WPR jakiś nie bylo naczep)

Post Wysłano: 13 cze 2008, 7:38

Użytkownik

Użytkownik

Nie wszystkie chłodnie maja tą niebieską tabliczke z numerem firmowym. Nasza jest z 2008 roku i nie ma numeru, przypuszczam że wszystkie chłodnie co zostały kupione w tym roku tabliczek nie mają.

Chartera można także poznać po porozrywanych i porysowanych chłodniach i pogiętych paleciarach... Jak widzę co niektóre naczepy na bazie to aż żal patrzeć, a to przecież nowe zestawy :/

Post Wysłano: 14 cze 2008, 9:20

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Noniewiem ale chyba DAFów na WPR nie ma... głownie to czarne widzialem na WWL, naczepki tak jak mowicie, WGM i WI, naczepki mozna dodatkowo poznac po niebieskich tabliczkach u góry naczepy z tyłu lub z przodu na dole typu "CHA i trzy cyferki". Kilka białych MANów jest na WGM a reszta na ruskich (dodatkowo mozna je poznać po tym że nie mają spojlerów zakabinowych, mają tylko te małe na dachu)... a reszta to tak jak piszecie... Scanie na GDA (m.i. z końcówkami RW i RL), WI, WE, WPR, DAFy na WI i kilka na PO bylo (na 100%) (czerwone), WWL i WML czarne, ACTROSy na WI i WL (przynajmniej tak bylo jak stary śmigal tam), naczepki na WGM, WOT, WI (i niewiem czy na WPR jakiś nie bylo naczep)

Alik pozdrów kozienice: cukra i resztę chłopaków (saxy,mariuszków.....itp.) :) chyba jeszcze jeżdżą cukier to napewno a reszta to nie wiem.

Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 19:05 przez krzycho1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 23 cze 2008, 12:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

czy na ich placu w Urszulinie zawsze jest zapchane sprzętem po bramę ??

czy jakieś reformy sie szykują ?

Post Wysłano: 23 cze 2008, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

No faktycznie baza jest troche mała jak na taka ilość sprzętu ale zaczęli ja troche powiekszać tam z tyłu więc może bedzie lepiej... luźniej....

Musze się Wam pochwalic że dzisiaj zatrudniłem się w Charterze. Tak jak wcześniej pisałem bede jeździł w wakacje w podwójnej obsadzie z ojcem. Dzis załadowałem zestaw i rano ruszamy do Anglii.

Znak rozpoznawczy miodowa Scania z chłodnia ( narazie jazda na przepinkach więc numery mało istotne... )

Trzymajcie kciuki za nasze szczęśliwe powroty do domu:-)

Powinienem wrócić na niedzielę to jak ktoś bedzie ciekawy to zdam relacje...

Strona 9 z 17 [ Posty: 326 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1117 Następna