Cytuj:
jakbyś czytał cb-radio.pl to byś się doczytał, że podawanie zysku anten samochodowych i długości fali to ściema:P
+6dbi w antenie samochodowej np. 900mm??
A czy ja pisałem coś o zysku ??
Faktem jest ze zysk to bzdura bo mobilówki mają zysk ujemny .
Cytuj:
a długość fali samochodówek jak się niemylę, to wszystkie są 5/8...(co do tego jakie są, czy 5/8 czy 1/4 a może 1/2 niejestem pewien)
Są 5/8 i 1/4 też , chociasz nie wiem jak antena nawet 1,5 metra może mieć 5/8 fali
Ale tak jak pisałem wcześniej jest to "wciśnięte" w cewke .
Cytuj:
Po co Ci kolego dziury,w tej chwili nie ma tak dużo stacji żeby trzeba było uciekać w dziury.Co do piątek,to też wydaje mi się zbyteczna ingerencja w radio,chyba że planujesz nawiązywać łączności DX-owe
No jak nie chcesz żeby ludzie Cię "czajnikowali" no to boki się przydają . Zawsze jakaś większa prywatność niż na podstawowej 40-stce . A co do DX-ów to racja że trzeba mieć pare band żeby pogadać . Ostatnio miałem okazje kupić Alana 79-265 ze wstęgami ale na co mi wstęgi jak tam jest 40 kanałów . To tak jakby mieć podst. 40-stke bez 19 i 28 kanału , także sobie odpuściłem i wolałem zainwestować w sprzęt z 40 kanałami na AM/FM ale za to z wieloma opcjami . Jest to Alan 28 . Jutro powinna przyjść przesyłka . Jak go rozpracuje to napisze conieco o nim
Scania "Królowa Szos"
Kocham kurczaka z rożna i dziewczyny z Jaworzna