Siemacie! (moj pierwszy post na forum
)
Co do TTI 880 to radia pośrednie. Współosiowe potencjomerty nie spełniają swojej funkcji. Przydatne są pamięc kanałów, zmiana kanałów na mikrofonie, filtr ANL. Nawet dobry odbiór na antenie mocowanej na stałe ( w dziurce). Ogólnie plastik, nie zachwyca niczym, mimo wielu opcji.
Uniden 520 xl, najlepsze radia w swoim przedziale cenowym (nie namawiam do kupowania, mają cofniętą homologacje, a przecież jesteśmy radiowcami, a nie piratami). Jeśli trafimy na stare egzemplarze MADE IN THE PHILLIPINES to naprawde świetne radio!
President Jackson II ogólnie nie za dobre radio. Nowe Presidenty nie mają startu do starych, ich jakośc się pogorszyła, niczym nie zaskakują.
Zgadzam się z kolegą Leszkiem.
Cytuj:
Cytuj:
Witam
Mam zamiar kupić CB-Radio i zastanawiam się czy warto brać to radio
President Jackson II
Proponuje najpierw zapoznać się z tym co to radio może w porównaniu ze starym Jacksonem. Napewno przejdzie ci chęć na niego.
Za 1200 zł można wybierac do woli President Herbert I (stary), President Jackson I (stary), President Valery (stary), Alan 87 (stary), Alan 18 (stary) Radia te mieszczą się w kwocie do 550 zł, wiec nie tak dużo a jakośc odsłuchu jest poprostu genialna. Podwójne filtry przeciwzakłóceniowe niwelują niepotrzebne trzaski przebicia z eteru i instalacji samochodowej. Komfort odsłuchu i dobre nadawanie to sprawy pierwszorzędne. Odbieramy tylko silne sygnały, nie odbiegające od częstotliwości, nie charczące, a od nas wychodzą tylko czyste dźwięki
MARZENIE
Ogólnie każde radio jest dobre, trzeba tylko zestroic antene, która jest długa i zakładana w dziurce czy na rynience(byleby była masa)
73 & 55! Mam nadzieje że rozwiałem kilka wątpliwości