Strona 20 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2278 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3902780
Samochód: FH Erło 5

Tir transportujący drogą krajową nr 72 tranzytem z Niemiec do Rosji 34 jałówki rasy holenderskiej wjechał w sobotę rano do rowu i przewrócił się na bok. Do wypadku doszło na granicy Brzezin i Przecławia.
- Na szczęście potężna ciężarówka zdążyła minąć, dosłownie o kilka metrów, stojący bardzo blisko drogi dom mieszkalny - mówi naoczny świadek wypadku. - Gdyby nie to, mogłoby dojść do niewyobrażalnej tragedii.
Niemiecki kierowca, który stracił panowanie nad samochodem, ponieważ zakrztusił się gumą do żucia, wyszedł z wypadku bez szwanku. Mimo pomocy weterynaryjnej nie udało się natomiast uratować jednego ze zwierząt. Pozostałe krowy przewieziono "na przechowanie" do… zakładów mięsnych w Bedoniu, skąd w dalszą drogę ma je zabrać inny samochód, podstawiony przez przewoźnika.
Wypadek spowodował pokaźne korki na ruchliwej "krajówce". Z ewakuowaniem zestresowanych jałówek strażacy z PSP i OSP, wspomagani przez okolicznych rolników, zdołali się uporać dopiero po kilku godzinach. Niełatwo było również ustawić z powrotem na kołach tira, który przewrócił się bezpośrednio pod linią energetyczną. Zamiast dźwigu trzeba było więc zastosować strażacką wyciągarkę. Dramatyzmu całej sytuacji dodawała nadciągająca burza. Akcja trwała ponad 6 godzin.
Obrazek
Obrazek

http://www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/877491.html

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Co do powyższego wypadku to nie było aż tak strasznie. Zestaw po wyciągnięciu z rowu wrócił na kołach do Niemiec. Na zakładach mięsnych zostały jeszcze 4 jałówki bo się trochę poobdzierały i weterynarz musiał zszyć skórę. Pozostałe jałówki dotarły pewnie już do Rosji zestawem, który był w pobliżu.
Cytuj:
witam!!! powiedzcie mi jaki ma czas pracy kierowca który przewozi żywe zwierzęta!!! z góry dzięki za odpowiedz
Obowiązuje go taki czas jak każdego innego kierowce :wink:

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pamiętam jak to Volvo co pokazał Michał było na sprzedaż u Companjena, było to w grudniu 2006 roku. Ciągnik jest chyba z 2005 roku a naczepa z 2006 roku. Cały zestaw pochodzi z francuskiej firmy, która jakoś znikła z rynku i nie wiem co z nią - Team Pivet. Bardzo dużo naczep i całych zestawów jeździ w Polsce z tej firmy przykładem może być Scania 164L 480 z OPOZH Głowno.

Obrazek

Mówił coś kierowca/kierowcy jakie kierunki obsługują? PL czy zagranica też?

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo ciekawe i dzięki Marcin za informację.

Z kierowcami na temat kierunków nie rozmawialiśmy, więc nie mam pojęcia. Firma zajmuje się głównie handlem żywca co znaczy, że głównie Polska. O transporcie nic mi nie wiadomo i nie pytałem.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Hulajnoga

Scania od Skup Pola
http://www.youtube.com/watch?v=Bec5mHi6OZ0

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ostatnio miałem przyjemność porozmawiać z kierowcami firmy Vaex, byli po cielęta Scanią 164T 580 :mrgreen: Zazwyczaj każdy kierowca pracujący u nich umie język francuski a roczne przebiegi jakie robią ich auta to nawet 400 - 450 tys. kilometrów.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Apropo VAEX-u, mam fajną fotkę :) :

Obrazek

http://www.vaex.nl

Użytkownik

Użytkownik

Jak mowa o tej firmie to :

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... Number=105

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... Number=104

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... Number=100

i kilka innych na tej stronie. Z przebiegami widać cuda się dzieją, jedna Scania R500 z 06' ma 171 tyś a druga 534 :lol:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jest u nich jedna Scania na sprzedaż z 2006 roku co ma najechane ponad 800 tys. km :mrgreen:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Te wszystkie ogłoszenia są też na ich stronie. Firma potężna i dlatego co chwila ma w obrocie dużo swoich zestawów :shock: .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ostatnio byli po cielęta Scanią 580 z noskiem. Bardzo ciekawa jest naczepa Michieletto na dużych kołach którą posiadają w swoim taborze, zabiera ona 4 piętra cieląt.

Użytkownik

Użytkownik

Martin w jakiej Ty firmie jeździsz ?? Czy ta wasza firma zajmuje się przewozem zwierząt po polsce ???

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie wiem, może to nie nowość, ale firma Keus & Mollink ma swoim taborze auto w innych barwach niż zwykle. Zamiast tradycyjnego, zielonego, wszystkie te elementy są fioletowe. Tak samo z naczepą.

Miałem okazję widzieć wczoraj taki zestaw na DK4 w okolicach Brzeska.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Martin w jakiej Ty firmie jeździsz ?? Czy ta wasza firma zajmuje się przewozem zwierząt po polsce ???
Ja nie jeżdżę w żadnej firmie. Zajmujemy się skupem i sprzedażą zwierząt rzeźnych i hodowlanych :wink:
Cytuj:
Nie wiem, może to nie nowość, ale firma Keus & Mollink ma swoim taborze auto w innych barwach niż zwykle. Zamiast tradycyjnego, zielonego, wszystkie te elementy są fioletowe. Tak samo z naczepą.

Miałem okazję widzieć wczoraj taki zestaw na DK4 w okolicach Brzeska.
Masz może zdjęcie? Przyznam, że jaszcze nie widziałem takiego zestawu od nich :mrgreen:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Niestety, nie mam zdjęcia.. Z daleka się przyglądałem, ale jak przyszło co do czego, to aparat był już schowany w plecaku. Auto to DAF XF105 z tego typu naczepą: KLIK

Autorem zdjęcia jest: Henri Lenters (http://www.v8power.nl)

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: daf

Widziałem dzisiaj taką naczepę do żywca na której było jedno piętro i miała co 1 m przegrodę przez całą naczepę i miała tych przegród dużo nie wiecie do czego jest taka naczepa i była to Pezzaioli.

Użytkownik

Użytkownik

Takie rozwiązanie jest wykorzystywane w transporcie knurów. Normalnie samce mogłyby się zagryźć.

Strona 20 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2278 Następna