Czesc!
Intek M-760...
Powiem, że Intek robi średnie radiotelefony jak dla mnie. Jednak mi one odpowiadaja do autka (model o którym mówisz najbardziej). Testowaliśmy go z kolega ze stacją bazową to rapory dostałem bardzo dobre, również ja dobrze słyszałem.(częściowa zasługa anteny zestrojonej na 19 na 1,1)...
Radio posiada RF-gain, SQ, Mic Gain, ANL (wg mnie spisuje się dobrze, radio złapane było na zapalniczce w Sprinterku), ESP (da się odczytac dzieki temu filtrowi słabsze, mało czytelne sygnały, nie wiem jak to działa w praktyce, nie testowałem). Dużym plusem radia jest to że ma głośnik z przodu co pozwala go włożyc do "szufladki" oraz że ma zmiane kanałów na mikrofonie. Radio pracuje w mulltistandardzie tzn. tryb przypisany do każdego kraju. Posiada jeszcze kilka innych bajerów, które w mobilu są nieużywane.
Intek to radio procesorowe, wiec jak sciąga sie obudowe i patrzy na płytke to oczy bledną
(tak mówią fanatycy-elektronicy-radiowcy) dlatego odczuwam strach przed tymi radyjkami i nigdy nie zaglądam do środka
Ogólnie ciekawa propozycja do auta, za tą cene tyle funkcji. Radyjko konkuruje z Alanem 48+.
I ja wybrałbym właśnie Alana 48+, bo przez dłuższy okres czasu jeździłem z tym radiem i byłem z niego zadowolony(barwny, przyjemny odsłuch, ładna modulacja).
73 i 55