Witam.
Jeżdżę na składzie budowlanym ciężarowym samochodem, nurtuje mnie
pytanie czy powinienem stosować karty postojowe drukowane z komputera takie, jak powinni mieć kierowcy tir-a.
Różnie jeżdżę tym samochodem 2 dni stoje potem jade, no różnie,
dzwoniłem wprawdzie do inspekcji ITD ( dyżurny telefon ) gdzie dowiedziałem się iż powinienem mieć takie karty postojowe.
Ale jak je wypisywać, bo np: jeżdżę we wtorek 16.09.2008 i stoje samochodem do czwartku 25.09.2008 następnego tygodnia?
Szef mi zaznacza na karcie postojowej, (jest tam taki punkt )że jeździłem samochodem wyłączonym z zakresu stosowania tachografu
( czy coś w tym stylu, mamy drugie mniejsze auto bez tacho) i zaznacza date tak:
Na tarczce tachografu mam date ;
założenia tarczki czyli 16.09.2008
wyjęcia tarczki czyli 17.09.2008
A na karcie postojowej pisze takie daty ( nie jeździł ) od 17.09.2008
do 25.09.2008
gdy w ten czwartek zakladam tarczkę to mam date
założenia tarczki czyli 25.09.2008
wyjęcia tarczki czyli 26.09.2008
Moje pytanie jest czy poprawnie są wypisane daty na karcie postojowej
i jakie godziny tam wpisywać.??
A może powinno jakoś inaczej wyglądać??
Bo przecież na każdy dzień nie będzię wypisywać karty postojowej z godz.od 7:00 do godz.17:00.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2008, 21:28 przez cinko, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli transport odbywa się na terenie polski, to "żółte tarczki" w zupełności ci wystarczą, chyba że chcesz się bawić w te "karty postojowe".
Chodzi głównie o to abyś miał w sposób formalny zapisane że w tym i tym dniu nie prowadziłeś pojazdu.
a czy na weekendy można wsadzać te żółte tarczki ? jeżdże od poniedziałku do piątku weekend wolny jak wracam w piątek to wsadzać żółtą tarczkę czy jak ?
jeżdże tylko po kraju.
Pracodawca musi Ci wydrukować zaświadczenie, że nie prowadziłeś od dnia (godzina) do dnia (też godzina).
Są gotowe druczki (coś a`la WZtki)
Tam tylko boss wpisuje informacje od kiedy do kiedy kierowca "nie prowadził", zaznacza opcję "dlaczego nie prowadził" pieczątka i sru.
Kiedyś chyba pokazywałem tu taki przykładowy.
Koledzy proszę bardzo wzór karty urlopowej do pobrania, wzór ten jest jako plik *.doc edytowalny w WORDZIE .
W szare pola wpisujemy dane , a następnie drukujemy stawiamy pieczątkę i podpisują sie : wystawiający oraz kierowca.
_________________ “Kiedy wyda Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który
wie już wszystko o jeździe i o szosach, sprzedaj jak
najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za
kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych
kierowców”.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 25 gości