Witam
Panowie mam felgi aluminiowe tylko ze sa juz starawe i nie swieca sie na lustro co zrobic zeby nadac im pieknego połysku sa na to jakies sposoby ?
pozdrawiam
Używałem półpłynnej pasty z materiałem ściernym i szmat/ręczników papierowych. Mnóstwo roboty na miesiąc efektu. Ale kto co lubi Wolałem pastować felgi i lusterka na postoju niż paść brzuch i marnować oczy oglądając filmy
Na pewno znajdziesz coś do polerowania felg na stacjach benzynowych lub u lepszych wulkanizatorów/mechaników.
_________________ Janusz Kastyk Ahoj, przygodo! Przygodo... ahoj? Wiozę się pomału... http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek
Rozpuszczalnik nie pomoże
Proponuje zakupić specjalny płyn do czyszczenia aluminium, Jeżeli efekt będzie niezadowalający to polerowanie specjalną pastą pomoże uzyskać dawny blask.
jeżeli są wżery papier zwykły o gradacja 150 - 200
nastepnie papier na mokro gradacja 400
potem 600 > 800 > 1200 > i na to wszystko nałozyc flanelową końcówka paste do polerowania srebra [sprzedawana w kostkach] i efekt lustra na długi czas
w sklepach z art. lakierniczymi do aut zapytajcie o ściereczki matujące (na mokro lub sucho) są różnej gradacji i wystarczają na dłużej niż papier wodny.
w dotyku jak takie szorstkie ściereczki do mycia garów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości