Cytuj:
Witam. Zajmuje się skupem żywca i bydła, jednak przyszedł czas aby zmienić pojazd na inny, lepszy. Interesuje mnie auto około od 97 do 2000 roku, 2 lub 3 piętrowe, z windą i wagą. Mam dylemat, tzn. czy lepiej kupić auto z gołą ramą z zagranicy i potem zgłosić się do jakiegoś zakładu żeby założyli używaną zabudowę lub nową, czy kupić kompletne oczywiście z zabudową przystosowaną do przewozu zwierząt? A może ktoś z forumowiczów orientuje się gdzie można zakupić takie auto? Jeśli jest ktoś, kto może i ma chęć mi pomóc, to prosiłbym o wypowiedź i ewentualnie jakieś namiary na takie auta? Z góry dziękuje!
Aktualnie w samochodach do żywca jest mały ruch, ceny spadły i można mocno negocjować. Kto miał kupić coś ten kupił i teraz wymieniają na nowszy sprzęt. Składaków osobiście nie polecam, szczególnie jak ktoś chce auto z windą i wagą, ciężko wyrwać dobra zabudowę za normalne pieniądze. Nowej zabudowy też się raczej nie opłaca ponieważ nikt przy kupowaniu takiego samochodu nie będzie chciał dopłacić. Radziłbym rozglądać się na zagranicznych stronach (mogę Tobie wysłać adresy na PW) oraz krajowych i wypatrywać gotowca. Czasami lepiej kupić trochę starszy sprzęt ale w 100% sprawny i pewny, można sobie zaoszczędzić dużo problemów i czasu, choć wyjdzie troszkę drożej.