Cytuj:
mam problem z laptopem mam na nim Viste,mam zainstalowana nawigacje pc-navigator6 i jak chce wpisać miejscowość którą ma mi z należ to wyskakuje mi komunikat ze program
commonprzestał działać i mi wyłącza nawigacje,a wszystko inne działa dobrze.
Jak to naprawić
Słuchaj prawdopodobnie masz ten sam problem co ja. Masz taka sytuacje, że jak włączasz laptopa to od nowa instalujesz sterowniki od modułu GPS, bo nie chce Ci ich wykryć automatycznie Bo ja miałem taką sytuacje i wyświetlał mi się ten sam komunikat, więc jeżeli tak wchodzisz w menadżera urządzeń --> porty com i musisz zainstalować pod takim portem żeby był kompatybilny z tymi których można używać w programie pc-navigator6 (akurat tego nie wiem, bo korzystam z innych programów) Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś ale może podam na swoim przykładzie, w AutoRoute współpracuje jedynie pod portem COM 1 i 6 Za każdym razem gdy instalowałem GPSa instalował mi się pod portem np. 12, 5, it. więc ustawiałem to ręcznie, wchodziłem w zaawansowane opcje portów COM i tam zmieniałem numer z 12 przykładowo na 6, wówczas AutoRoute działał mi przez jakiś tam czas (10-30min) i wyskakiwał komunikat taki sam jak Twój i przy ikonce portu com, był już wykrzyknik, że sterownik nie działa poprawnie, aż dopiero za którymś razem gdy próbowałem instalować pod wszystkie możliwe porty USB na jednym zainstalował mi się jako 6 i tak rabotaje aż do dnia dzisiejszego, tak więc może pokombinuj coś w tej kwestii.