Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 sie 2008, 11:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

ja tylko w zime nie jeżdżę w klapkach, lubię jeździć bo stopa "oddycha" z tym że jeżdże osobówką.... próbowałem jeździć bez, z gołą stopą... jeżeli wszystko jest po naszej myśli to jest gut, ale zdarzyło mi sie hamować awaryjnie, na szczęscie sie tylko porządnie wystraszyłem. Gdyby ten ktoś był bliżej to bym w niego wjechał. Osobiście uważam że spód stopy musi być twardy, żeby odpowiednio można było zareagować, z odpowiednią siłą

Post Wysłano: 31 sie 2008, 19:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4084225
Samochód: MAN

Z tego co się oriętuje to jazda w klapkach po UE jest raczej zabroniona. Mój brat nie wiele brakło aby dostał mandat za to.

pozdrowionka

Post Wysłano: 29 paź 2008, 1:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1277763
Samochód: Opel Omega A

Koledzy sprostuje temat mój tato jeżdżąc długi czas mobilkiem narzeka na ból stopy prawdą jest , że w klapeczkach nie można <jedynie na basen > :wink: ale jest rozwiązanie tato śmiga w klapeczkach ale z takim paskiem z tyłu który podtrzymuje but przed wysunięciem z nogi i już niema problemów

w takich NIE WOLNO !!!! http://allegro.pl/item468238234_swiatow ... 40_44.html

a w takich spokojnie MOŻNA
http://allegro.pl/item460816268_wyprzed ... mm7_a.html

Kiedyś GORTEX Łęka Opatowska ......

Teraz OWCZAREK Domaszowice....

Zawsze ,,SANDAŁ DO PRZODU,,

Post Wysłano: 29 paź 2008, 9:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Klapeczki z paskiem z tyłu, jak to nazwałeś, to zwyczajne wręcz sandały. Linki, które podałeś, drugi link dotyczy sandałów i pewnie większość przyzna mi racje, że w takich sandałach jeździ albo większość, albo wszyscy kierowcy, oczywiście w ciepłych miesiącach.

Dam wypowiedź z Interii, kom. Marcin Szyndler z KGP.
Cytuj:
Nie ma przepisu, który nakazywałby jazdę w odpowiednim obuwiu. Oczywiście powinno się jeździć w wygodnym obuwiu, z niezbyt twardą, nie za szeroką podeszwą. Wszelkie klapki i szpilki są bardzo niebezpieczne - mówi kom. Marcin Szyndler z Komendy Głównej Policji.

Post Wysłano: 31 paź 2008, 20:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1960440
Samochód: Citroen C5 tourer

Nie śledziłem całego postu, i nie wiem czy była o tym mowa. W Niemczech za jazdę na boso (w skarpetkach) zainkasowałem 25EUR ;)

Post Wysłano: 01 lis 2008, 8:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Dam wypowiedź z Interii, kom. Marcin Szyndler z KGP.
Cytuj:
Nie ma przepisu, który nakazywałby jazdę w odpowiednim obuwiu. Oczywiście powinno się jeździć w wygodnym obuwiu, z niezbyt twardą, nie za szeroką podeszwą. Wszelkie klapki i szpilki są bardzo niebezpieczne - mówi kom. Marcin Szyndler z Komendy Głównej Policji.
W Polsce nie ma ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 01 lis 2008, 9:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

nie ma przepisu mówiącego wprost, że nie wolno, ale prosze przeczytać:
Ustawa z dnia 20 czerwca 1997r. Prawo o ruchu drogowym.

DZIAŁ II
Ruch drogowy
Rozdział 1
Zasady ogólne

Art. 3. 1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
2. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio do osoby znajdującej się w pobliżu drogi, jeżeli jej zachowanie mogłoby pociągnąć za sobą skutki, o których mowa w tym przepisie.
3. Jeżeli uczestnik ruchu lub inna osoba spowodowała jednak zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego, jest obowiązana przedsięwziąć niezbędne środki w celu niezwłocznego usunięcia zagrożenia, a gdyby nie mogła tego uczynić, powinna o zagrożeniu uprzedzić innych uczestników ruchu.

więc jeżeli policjant lub inspektor ITD swierdzi, że obuwie w jakim prowadzimy auto może być przyczyną zagrożenia w jego ocenie, może nakazać zaminę obuwia, lub nałożyć mandat.

Post Wysłano: 14 lis 2008, 23:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5236488
Samochód: ŁOPEL

łee tam cyryl...wiesz o tym,że jest to taki sam artykuł jak ten o stworzeniu zagrożenia w ruchu drog.-paragrafy stworzone aby podciągać pod nie byle co się funkcjonariuszowi zachce..klapki,filcaki,papierosy, komórki,rozmowa z pasażerem,dłubanie w nosie,spoglądanie przez szyber...nic nam nie wolno...nie dajcie się zwariować panowie..

Post Wysłano: 15 lis 2008, 9:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Z tego co się oriętuje to jazda w klapkach po UE jest raczej zabroniona. Mój brat nie wiele brakło aby dostał mandat za to.

pozdrowionka
podajesz info i piszesz raczej... upewnij sie przed
nie wiele braknie i mozna miec brata :P

kiedyś trafiła mnie ulewa, naprawde oberwanie chmury... woda sie w butach przelewała :P
zdjąłem z siebie wszystko :P za wyjątkiem bokserek oczywiscie, i dmuchawa na maxa
fakt przez godzine jechałem autostrada na tempomacie - luzik, problem przy zjechaniu, wydawało mi sie ze hamuje gwałtownie a ledwie zwalnialem. jakby przyszło awaryjnie to moglby byc problem, no i sprzeglo tez jakos tak dziwnie...
wiec sytuacja taka sama jak kolega wyzej juz pisał