Witam
Cytuj:
napisz jak Ci się Kolego to sprawuje z punktu widzenia kierowcy/użytkownika... pisz co wiesz
busia - jestem użytkownikiem Pocketa Mio P 550 - jak na fotce niżęj ( (fotka zrobiona na szybko z komórki - przepraszam za jakość)
Sorry ,że ponownie wrzucam fotki, ale tak można najlepiej przedstawić, modele sprzętu w takich dyskusjach
Jak widać na fotce mój model jest już starszym modelem, jednak sprawuje się bardzo dobrze. Jestem z niego bardzo zadowolony. Chociaż ma już 3 lata nie mam z nim żadnego problemu. Model ten posiada "blututa" oraz kartę WiFi. Jak na fotce widać , zainstalowanych jest kilka programów : 2 mapy ( TomTom oraz Automapa) kalendarz , kalkulator ( systemowy z windowsa) kodeki, program do odtwarzania filmów Total Commander oraz inne.Jeżeli chodzi o oglądanie filmów : na kartę 2GB wgrywam średnio ok. 8 filmów, jakośc jest fantastyczna naprawdę uwierzcie mi, że nie ma problemu z oglądaniem.
W dniu dzisiejszym byłem w
Media Markt w Zielonej Górze i zrobiłem fotki modelom :
Palmtop/PDA Mio P 360
Palmtop/PDA Mio P 560
Jak widać generalnie w obu modelach poza kolorem oraz ceną nie ma niby żadnej różnicy. Proszę jednak zwrócić uwagę na wielkość pamięci wewnętrznej tych urządzeń MIO P360 posiada 1GB pamięci oraz nie ma "Blututa" i WiFi gdzie MIO P560 ma 2 GB pamięci posiada " Blututa" oraz WiFi. Zatem cena obu tych urządzeń musi się różnić - i tak jest.
Generalnie można to ująć w ten sposób: jeżeli chcesz używać obu tych urządzeń jako nawigacji, posłuchać muzyki w praktycznie wszystkich formatach ( mp3,bmp, wmv itd) oraz pooglądać filmy , pobawić się w przerwie grami, poprowadzić notatki, napisać lub odczytać pisma, korzystać z kalendarza oraz wielu innych programów ( dostępnych jest wiele w necie) to oba spełniają tą rolę. Jeżeli chcesz poserfować w necie to do tego nadaje się tylko MIO P560 ponieważ posiada on wewnętrzną antenę WiFi. Ten model jak wspomniałem posiada również "blututa" za pomocą którego można przesyłać : fotki, muzykę, pliki itd.
Jednym słowem oba urządzenia można porównać do Laptopa lecz w mini wersji.
Do każdego urządzenia dodatkowo należy dokupić kartę SD - polecam karty 2GB , chociaż możliwe jest stosowanie kart o większej pojemności np. 4GB - karty SDHC również pójdą ( sprawdziłem to osobiście), lecz jest jeden mały "myk", który należy wykonać. Jednak takie zabawy polecam TYLKO zaawansowanym użytkownikom.
To chyba byłoby z mojej strony wszystko, jak będą pytania postaram się na nie odpowiedzieć oraz pomóc w miarę posiadanego czasu.
Pozdrawiam
wizura