Witam!
Mam małe pytanko:
Czy ten jelonek 417d ma już zawieszenie pneumatyczne tylnej osi?? Bo jak wiadomo starsze miały zwykłe ordynarne pióra...
Pozdrawiam, Kacper
417 mają zawieszenie piórowe, chyba, że ktoś na własną rękę przerobił to wtedy biedzie na poduszkach w 422,423,424 było zawieszenie pneumatyczne, ale też za dopłatą. 417 są to praktycznie Jelcze 317 z nową kabiną.
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
W Jelczach 417 nie stosowano silników Steyra, w tych Jelczach były silniki Mielcowskie o mocy 240KM podkoniec produkcji tego modelu zaczęto stosować mocniejszy sliniki taki jak w 422.
B,C,E
417 to 317 z nową kabiną i silnikiem tylko i wyłącznie turbo o mocy 240KM, więc kolego, jeżeli poszukasz informacji o 317 to będzie to samo praktycznie. Czy przymierzasz sie do zakupu owego Jelcza?
allegro
B,C,E
Po modelu JELCZ C-317 to był potem najpopularniejszym ciągnikiem siodłowym lat końca 80 i początku lat 90 w naszym kraju rodzimych firm takich jak np (TRANNSBUD).
Model nazywał się doładnie C-417D.
Koledzy a wiecie może jaką ta maszyna ma wpisaną prędkość max.??? Bo nie wiem czy zalicza się do aut za na które trzeba zakładać kaganiec czy nie, prosił bym o konkretne odpowiedzi a nie typu że "sądzę", Moim zdaniem" itp. Bo autko pojedzie nawet 100 km/h
To znaczy ja nie ale mój stary jest i się chciał dowiedzieć bo właśnie musi zakładać czy nie musi.
A czemu pytasz??? A tak na marginesie to mamy dwa takie jelonki.
Po pierwsze do jelcza nie były montowane fabrycznie kagańce i pojazd był produkowany przed przepisem, który nakazywał mieć ogranicznik i nie będzie trzeba do nich go montować
Koledzy te pojazdy nie muszą mieć ogranicznika prędkości z powodu ich rocznika budowy ponieważ ten przepis wtedy nie istniał. Po wprowadzeniu przepisu auta rejestrowane 1 raz musiały posiadać ogranicznik prędkości.
Sory za jakość. Ja zdjęcia nie robiłem nie mam pojęcia kto robił natomiast ten jelcz należy do mojego ojca po dziś dzień. zdjęcie pochodzi z około 2001r. poznaje po autobusie który jeszcze w tedy śmigał.
a tu trochę aktualizacja dwóch jelczy białego i czerwonego które należą do mojego ojca
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 29 gości