wrzucajac strone allegro to pierwsze wpadlo mi w kolo w dobrej cenie,oczywiscie sa inne radia i z wyzszej polki jak i nizszej.Zalezy tez czy zamierzasz go uzywac tylko do odbioru nadania informacji,czy juz cos wiecej (DXy)
Leszku wiem .. "krecenie SQ az zginie szum" ale te asc to czasami fajnie bo nie trzeba ciagle krecic a bardzo sie przydaje w miescie .
kolego tabla_k Jezeli masz juz jakotakie doswiadczenie z CB i bedzie głownie uzywane na trasie to wez Harego albo Jhonego . Dla mnie nie ma zbytniej roznicy ,a wybor nalezy do ciebie , sa ta stosunkowo tanie radyjka i bardzo proste w obsludze (jak na Presidenta)
jesli ma sluzyc tilko do informacji to rownomiernie moze dalej uzywac tego starego Alana 78,a kase przeznaczyc na cos innego,np pozyteczniejszego w zyciu codziennym
co chwile wychodzi nowa generacja ASC . ktora w swoj sposob jest "ulepszona" fakt lepiej czasami recznie dostroic ale ogolnie automatic squerch control ma swoje + jak i -
Można jako podstawke pod kwiatki użyc, a nie jako CB Radio.
Właśnie. Popyt na takie radia oznacza syf na drogowym hehe. Później się dziwic, że w "0" nikogo nie ma.
Może lepiej od razu radio ustawaic na 27,185 MHz ?
_________________ W wolnych chwilach poprowadzę po Cieszynie i okolicach.
u mnie ostatnio przed świętami w biedronce były razem z antena za 130zl i na naklejce napisane było ze profesjonalne radio i ze ma zasięg około 6km a pod naklejka made in china
Nie rozchodzi się o to gdzie było wykonane. Wiele jest rzeczy robionych w chinach i są bardzo dobre. Bardziej chodzi o jakośc wykonania. Pomijam już fakt, że za 130zł to nie kupi się dobrego radia, o zestawie nie wspominając.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość